Süper Amatör Ligde Play-Off mücadelesi veren Gelikspor’da forma giyen 23 yaşındaki stoper Uğur Kılıç, lider Kilimli Belediyespor’la oynanan maçta attığı frikik golüyle haftaya damgasını vurdu. Genç savunma oyuncusu, şapka çıkarılacak frikik golüyle eski bir frikik ustası olan babası Sinan Kılıç ile Birinci Amatör Küme’de bu sezon Gökelspor forması altında uzak mesafe golleriyle adından sıkça söz ettiren ağabeyi Hüseyin Kılıç’ı aratmadı.

TRABZON’DAN TRANSFER EDİLMİŞTİ

Sezon başında Trabzon İdmanocağıspor’dan transfer edilen Uğur Kılıç, mavi-beyazlı forma altında başarılı bir sezon geçiriyor. Play-Off hedefleyen takımın savunmasında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kılıç, 21’inci haftada lider Kilimli Belediyespor’la oynanan maçta öne çıkan isim oldu.

FRİKİK GOLÜ ATMAK GENLERDE VAR

Çatalağzı Ümit Saka sahasındaki maçın 10’uncu dakikasında ceza sahası yayı üzerinde kazanılan frikik atışında özgüveni yüksek bir şekilde topun başına geçen savunma oyuncusu, çıkardığı müthiş füzeyle meşin yuvarlağı Kilimli Belediyespor ağlarıyla buluşturdu.

Taraflı-tarafsız tüm herkesin ayakta alkışladığı golle birlikte zorlu deplasmanda takımını 1-0 öne geçiren Uğur Kılıç sadece golle kalmadı, maçın kalan bölümünde savunma hattında sergilediği performansla Kilimli Belediyesporlu oyunculara geçit vermedi.

Hem muazzam frikik golü, hem de 90 dakikalık performansıyla 2-0’lık galibiyette önemli rol oynayan genç stoper, karşılaşma sonrası takım arkadaşları ve futbolseverler tarafından tebrik edildi.

BABASIYLA ABİSİNİN İZİNDEN GİDİYOR

Uğur Kılıç'ın babası Sinan Kılıç ile ağabeyi Hüseyin Kılıç da amatör ve profesyonel futbolun tanınan iki ismi. 

Eski bir profesyonel futbolcu olan baba Sinan Kılıç, frikik ve uzak mesafe golleriyle hafızalarda. Uzun futbol kariyerini veteranlar takımıyla sürdüren Kılıç, gençlik yıllarında olduğu gibi frikik gollerine devam ediyor. 

Ağabey Hüseyin Kılıç'ın da babasından farkı yok. Zonguldakspor'un altyapısında başladığı futbola, bu sezon Birinci Amatör Küme'de Gökelspor'la devam eden Hüseyin Kılıç, sağ bek pozisyonunda görev almasına karşın bir çok maçta hem uzak mesafeden hem de frikikten attığı gollerle kendisini gösterdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

uğ

uğ1

Editör: Hüseyin EKİNCİ