21. Uluslararası Petrol ve Doğal Gaz Kongre ve Sergisi (IPETGAS 2023) açılışına katılmış olan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Filyos'ta bulunan Sakarya Gaz Sahası tesislerinden günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğinin müjdesini vermişti.

Bilgin ayrıca, Türkiye'de doğal gaz ve petrol üretiminde önemli bir noktaya geldiğini, Karadeniz'de dünyanın denizlerdeki en büyük keşiflerinin gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Genel Müdür Bilgin söz konusu konuşmasında; "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmektedir. Karada ürettiğimiz gazla beraber gaz üretimi Türkiye'nin 88 yıllık tarihinde çıkmadığı bir noktadır. Söz veriyoruz, her gün çıtayı yükselterek devam edeceğiz. TPAO bugün toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor artık. 5 milyon metreküplük gaz artarak devam edecek yılbaşına kadar. Sakarya Gaz Sahası'nda planlanmış bir kapasite var. Bu kapasite ve rezervuarın gerçeklerini daha iyi anlayarak optimize ederek ileriye doğru taşıyacağız. Tesisin tamamı devrede, üretimi artırarak geliştiriyoruz." şeklinde ifadelerine yer vermişti.

GABAR'DA GÜNLÜK PETROL ÜRETİMİ 25 BİN VARİLE ULAŞTI

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde günlük petrol üretimi 25 bin varile ulaştı. TPAO, hedefin yılsonuna kadar günlük 35 bin varil, 2024 sonunda ise 100 bin varil üretim olduğunu belirtti.

Tpao, X sosyal medya platformundan yaptığı videolu paylaşımda, "Enerjide Bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz." ifadesi yer aldı.

HEDEF 100 BİN VARİL

Gabar projesinde günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığına işaret edilen paylaşımda, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz." (Haber merkezi)

Türkiye kısır döngüde Türkiye kısır döngüde

WhatsApp-Image-2023-10-23-at-12.26.34-(1)

Editör: Murat Barutçu