Zonguldak genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında, eğitim kurumlarına alınacak Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 405 işçi için 1 Şubat 2023 Çarşamba günü (yarın) Kozlu’da kura çekilişi gerçekleştirilecek.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Okan Şentürk, yarın sabah Kozlu’da çekiliş yapılacağını ve kurada kazanan isimlerin  6 Şubat’ta  iş başı yapacağını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk konuya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Zonguldak İl Müdürlüğüne ait Milli Eğitimle yaptığımız işbirliği kapsamında toplum yararına proje kapsamında ilimize toplam 405 kişi temizlik elemanı alınacaktır.

Okullarımızda bunla ilgili müracaatlar 26 Ocak da başladı 31 Ocak da sona erdi. 1 Şubat itibari ile de yarın Kozlu belediye nikah salonunda noter kura çekimi yapılacaktır.

Kura çekimi sonucunda işçilerin 6 Şubat pazartesi okul başlamasıyla beraber görevlerin de başlaması süreçleri yerine getirecektir.

ilimiz alınacak 405 kişinin dağılımı ise; Merkez İlçe için 140 kişi, Kozlu'da 22 kişi, Kilimli‘de 18 kişi, Çaycuma'da 65 kişi, Devrek'te 17 kişi, Gökçebey’de 15 kişi, Ereğli’de 99, Alaplı’da da 29 kişi olmak üzere ilimize toplam 405 kişinin kura çekimi yarın çekimi ile her halkımızı açık olarak yapılacaktır. Bu konuyla da ilgili toplumumuz ve halkımızı bilgilendirmek istedik teşekkür ederiz.”

Editör: Murat Barutçu