Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, “Hukuku, Hukukun üstünlüğünü önemseyen, yargı reformunu önceleyen, yargının bağımsız ve tarafsız ve hızlı çalışmasını sağlayan reformları yapan bir yönetim anlayışı olmadıktan sonra Türkiye’nin sorunlarının çözülmesini çok zor görüyorum” dedi.

Babacan, bazı oda, ve sivil toplum kuruluş başkanları ile görüşmek amacıyla geldiği Karadeniz Ereğli’deki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş tarafından karşılandı.

Otelin lobisinde bir süre dinlenen Babacan, Keleş ve Alaplı Ticaret Odası Başkanı Recep Ocak’tan, ilçelerin genel ekonomik durumları ve nüfus yoğunluğuna ilişkin bilgiler aldı.

Daha sonra, Otel salonundaki STK temsilciler iile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, partisinin kuruluş sürecinden bahsetti, olası ilk seçimlere girme hakkını elde edecek teşkilat büyüklüğüne ulaştıklarını söyledi.

Babacan, DEVA Parti’sinin “Örgütlenme, Eylem Planları, Ülkenin İçinde Bulunduğu Durum” konu başlıklarıyla 3 ayrı alanda yoğun gayret gösterdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

“Partimizde teşkilatlanma ile ilgili birkaç önemli ilkemiz var. Bunlardan biri yüzde 35 kadın, yüzde 20 gençlik kotasıdır. Her yönetim kurulumuz o il yada ilçemizin sosyal dokusunu yansıtacak yapıda kuruluyor. Partimizin ikinci çalışma alanı da eylem planlarıdır. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 günde ve ilk 360 günde neler yapacağının detaylı hazırlığını yapıyoruz. İlk eylem planımızı tarım konusunda 56 maddelik açıkladık. Ardından afet yönetimi ile son olarak da sosyal politikalar ile ilgili eylem planımızı açıkladık.

Ülkemizin genel durumunda sıkıntılar büyük. Sorunların çözümü ile ilgili mesafe alınamadığını görüyoruz. Pek çok alanda problem var, sorun var. Ama ülkede sorun çözle kapasitesinin önemli ölçüde zayıfladığını görüyoruz. Hele hele 2018’de yapılan (Cumhurbaşkanlığı) sistem değişikliğinden sonra, sütün yetkinin tek bir elde toplanmasından sonra ülke ile ilgili gerçeklerin doğru okunması ve o gerçeklerle ilgili tedbir alınması, adım atılması konusunda da büyük bir zafiyet görüyoruz. Ankara’dan yerele yetki verilmeli. Hayat pahalılığı sorunu var. Ekonomiye çözüm üretilmiş değil”

BU YÖNETİMLE ÇÖZÜLEMEZ

Babacan, Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğine dikkat çektiği konuşmasında, şöyle dedi:

“Çok iyi bir siyasi irade olmadan ülkenin sorunlarının çözüleceğini mümkün görmüyoruz. Hukuku, Hukukun üstünlüğünü önemseyen, yargı reformunu önceleyen, yargının bağımsız ve tarafsız ve hızlı ç alışmasını sağlayan reformları yapan bir yönetim anlayışı olmadıktan sonra Türkiye’nin sorunlarının çözülmesini çok zor görüyorum. Eğitim çok temel ve çok önemli bir alan ve maalesef son 20 yıldır Türkiye’nin mesafe kat edemediği bir alan.”

DEVA Partisi üst düzey yöneticiler, partinin İl Başkanı Fatih Keleş, Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun de yer aldığı toplantı, basına kapalı olarak devam etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi