Son günlerde belediyeler tarafından içme suyuna yapılan zamlar ülke gündeminde tartışmalara neden olurken, vatandaşın gelir ve gider dengesinde de önemli bir yer tutmaya başladı.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ne bağlı Çaydeğirmeni beldesinde ise içme suyu ton fiyatı 2,5 TL'den vatandaşa ulaştırılırken, belediyenin hiçbir gelir kalemine yaklaşık 20 yıldır bir kuruş zam yapılmadı.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar belediyenin hiçbir gelir kalemine zam yapmadıklarını söyledi.

Beldesinde yaklaşık 20 yıldır su fiyatının değişmediğine vurgu yapan Başkan Gebeş, sadece Zonguldak'ın değil, Türkiye'nin en ucuz içme suyunu vatandaşa ulaştırdıklarını söyledi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş şunları söyledi;

"Göreve geldiğimiz 2004 yılından bugüne kadar suya bir kuruş zam yapmadık. Zonguldak'ın değil belki Türkiye'nin en ucuz suyu Çaydeğirmeni'nde. Bununla birlikte belediye meclisinin yetkisi dahilinde olan hiçbir gelir kalemine de zam yapmadık. 2004 yılında fiyatlar neyse bugün de aynen o.

Biz göreve talip olurken, vatandaşın cebine dokunmadan, planlarımızla projelerimizle Çaydeğirmeni'ne hizmet edeceğiz diyerek yola çıktık.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze koyduğu belediyecilik anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz.

Bu bizim belediyecilik anlayışımız içerisinde "gülmeyen yüzler gülecek", "tütmeyen bacalar tütecek" sloganı "gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmak" prensibimiz olmuştur. Görev bilinci içinde halkı önde tutarak verdiğimiz hizmet anlayışımız da vatandaşımız tarafından takdir görüyor olması, belde nüfusu dörde katlandı. Göreve geldiğimizde 2200 olan nüfusumuzun, 7500'lere ulaşması da doğru yolda olduğumuzun göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Birkaç gündür gazeteler ve sosyal medyada görüyorum, izliyorum, ilimizin en ucuz içme suyunu da Çaydeğirmeni belediyesinin vermiş olduğunun bilinmesini istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizi saygı sevgiyle muhabbet ile selamlıyor, çalışmalarımızda bize destek olan sesimizi duyuran basın mensubu arkadaşlarıma da devam ediyorum."

(Handan ALATAŞ)

Editör: Haber Merkezi