Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de yıkıcı deprem açısından en az riskli illeri açıkladı. Ercan, "Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri, fay hattı bulunmayan veya fay hatlarının yakınından geçen ancak jeolojik yapısı nedeniyle depreme karşı dirençli olan illerdir. Bu iller şunlardır: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Ankara." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileri halen geçmemişken, depreme karşı güvenli illerin hangileri olduğu konusundaki tartışmalar da sürmekte. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu konuda yaptığı açıklamada, Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Ankara'nın deprem açısından daha güvenli olduğunu belirtti. (Haber Merkezi)

Fabrikada skandal! Kadınların soyunma odasında gizli kamera bulundu Fabrikada skandal! Kadınların soyunma odasında gizli kamera bulundu

prog-ahmet-ercan32023-09-06_22-17-49

Editör: Murat Barutçu