Celal Şengör Çaycuma’ya gelmiyor: İşte nedeni! Celal Şengör Çaycuma’ya gelmiyor: İşte nedeni!

Türkan Şoray ve Kadir İnanır, yıllar sonra bir aşk hikayesi ile tekrar biraraya geldi. Yusuf Kurçenli tarafından yönetilen “Gönderilmemiş Mektuplar”ın çekimleri 18 Aralık 2002 tarihinde Amasra’da başladı. Çekimler 1,5 ayda tamamlandı. Film 2003’de vizyona girdi…

Film çekimleri sonrası:

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde filmin çekimleri sonrası Türkan Şoray, Çaycuma İlçesi’ne gitti ve filmde kullandığı udu hem hediye eden hem çalmasını öğreten Ayşen Köktürk’ü ziyaret etti.

Şoray, filmde bir süre ud çalması gerektiğini, bu nedenle Ayşe Köktürk’ün kendisine ders verdiğini belirterek, teşekkür amacıyla ilçeye geldiğini söyledi.

Türkan Şoray’a yöresel yemekler ikram edilirken, Ayşen Köktürk, sanatçının ziyaretinden çok mutlu olduğunu belirtti. Köktürk, “Türkan Şoray’ın beni ziyaret edeceğinin hayalini bile kuramazdım. Sanatçıyı karşımda görünce şok oldum. Yıllardır filmlerinden tanıdığım ve takdir ettiğim sanatçının bana gösterdiği dostluğu ömrüm boyunca unutmayacağım” dedi.

Bartın, Amasra ve çevresinde çekilen ve iki ünlü oyuncuyu uzun yıllar sonra bir araya getiren "Gönderilmemiş Mektuplar" filminin ardından Bartın'a yerli turist akmaya başladı. Yöredeki otel ve pansiyonların dolduğu öğrenildi. Turizm sektörüne yapılan yatırımlara rağmen geçtiğimiz yıllarda hayal kırıklığı yaşayan Bartın, Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın rol aldığı "Gönderilmemiş Mektuplar" filminden sonra özellikle yerli turistlerin akınına uğradı…

Zonguldak Nostalji-y.yıldırım

Editör: Murat Barutçu