Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’nın üst geçit çalışmalarını yerinde inceleyerek basamak genişliğinin 25 santimden 30 santime çıkarılmasını “hizmet” olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.
Turhan, gece saatlerinde sahaya inerek yapılan düzenlemeyi kamuoyuna açıklayan Avcı’yı eleştirerek, “Gece sahaya inip üst geçit basamaklarını ‘5 santim büyüttük’ diye açıklama yapan AKP milletvekili için Zonguldak’ta söylenecek tek söz var: Özrü kabahatinden büyük. Bu yanlış projeyi siz yaptınız, halk tepki gösterince mecburen düzeltmeye gittiniz. Şimdi de 5 santimlik düzenlemeyi hizmet diye pazarlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Zonguldak’ın çok daha büyük sorunlarla mücadele ettiğini vurgulayan Turhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Zonguldak işsizlikle boğuşuyor, gençler göç ediyor. Esnaf ayakta kalmaya, emekli ve asgari ücretli hayatta kalmaya çalışıyor. TTK’da üretim durmuş durumda. Sizin müjdeniz basamak genişliği. Karayollarından sorumlu milletvekili gece ortaya çıkıyor, gündüz bu şehrin gerçek sorunlarına sırtını dönüyor. Bu siyaset değil, algı operasyonudur. Zafer Partisi olarak çözüm odaklı bir anlayış benimsediklerini ifade eden Turhan, “Biz vitrin değil, çözüm üretiyoruz. Biz fotoğraf değil, proje konuşuyoruz. Zonguldak’ı 5 santimle değil; bilim, birlik ve barış ile ayağa kaldıracağız. Zonguldaklı bu tiyatroyu izliyor ve sandıkta hesabını kesecek” diyerek açıklamasını tamamladı.

