Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, Zonguldak Belediyesi’ne yönelik eleştirilerini sürdürdü. CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’ın açıklamalarına da yanıt veren Turhan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e iki ayrı konuda sert sorular yöneltti.
Turhan, CHP Kadın Kolları’nın Anıtkabir’e yapmak istediği ziyaret için belediyeden araç talebinin geri çevrildiğini iddia ederek şunları söyledi:
“Çanakkale 57. Alay’ın Conk Bayırı’na yürüyüşünün 110’uncu yılı saygı nöbetine katılmak için araç istedik; ancak hâlâ cevap gelmedi. Ayrıca araştırmalarda şöyle bir bilgiye ulaştım: Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı’nın, Anıtkabir’i hiç görmemiş kadınları toplayıp Anıtkabir ziyareti yapmak için yaptığı otobüs talebine de olumsuz karşılık verdiği iddia edildi. Ben bunun nedeninin ne olduğunu çok merak ediyorum. Halkın bir talebi var: Anıtkabir’i ziyaret etmek istiyorlar. Halkın bir talebi var: Çanakkale’de atalarını anmak istiyorlar ve belediye bu çağrıya kulak tıkıyor.”
Turhan, açıklamasında Zonguldak’taki belediye başkanlarının tüm halka hizmet etmesi gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak’ta beş yıllığına göreve seçilen belediye başkanları, Zonguldak halkına hizmet etmek için göreve seçildiler ve tüm Zonguldak’ın belediye başkanı olmak zorundadırlar. Biz, beş yıl süresince bütün belediye başkanlarımızla birlikte uyum içerisinde, Zonguldak’ın kalkınması için, Zonguldak’taki vatandaşların daha refah, huzur ve güven içinde bir hayat sürmesi için siyaset yapıyoruz, görev yapıyoruz. Bu belediye başkanları belli bir siyasi partinin tapulu malı olarak görülemez diye düşünüyorum. Eğer böyle bir görüş içerisindelerse, yine de kendilerini uyandırmak isterim.”
Turhan, ayrıca Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e makam odasında asılı duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan portresi hakkında da eleştiride bulundu. Turhan,
“AKP Genel Başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını orada, arkasında asmaktan neden vazgeçmiyor? Yani bir bakış açısını değiştirmesi için kendisine bir dost tavsiyesinde bulunmak istedim. Çektiğimiz fotoğraflarda da gördüğünüz gibi, önceki belediye başkanlarının, hatta içinde AKP’li bir belediye başkanı da vardı, arkalarında Erdoğan’ın fotoğrafını kullanmadıkları açıkça görülüyor. Yani bu bir zorunluluk değil.
Hatta ben şöyle bir teşhiste bulunayım, lütfen sizler de araştırın: AKP iktidara gelene kadar cumhurbaşkanlarının posterlerinin ya da bayraklarının kamu kurumlarında asıldığını ben hatırlamıyorum. Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’ın, Ahmet Necdet Sezer’in pankartlarının resmi kurumlarda yer aldığına şahit olmadım. Yani bu bir zorunluluk değil. Nitekim mevcut diğer belediye başkanlarımız arkalarına Atatürk’ün resmini koydular.” dedi.




