Mecliste su polemiği emekliye indirimli su müjdesi Mecliste su polemiği emekliye indirimli su müjdesi

Demokrat Parti Zonguldak'ın eski il başkanı Turgut Hamzaçebi, son yerel seçim sonuçlarını toplumun gördüğü açıdan değerlendirerek, "Uzun yıllar siyasetin içinde bulunan biri olarak, yerel seçim sonuçlarını toplumun gördüğü yönleriyle ele almak istiyorum" dedi.

Hamzaçebi, şu ifadelerle konuştu: "Yerel seçim sonuçları, hem ülkemizde hem de ilimizde beklenenden farklı bir tablo ortaya koydu. Ne ana muhalefet ne de iktidar partileri böyle bir sonuç beklemiyordu. Bazıları büyük bir şok yaşadı, bazıları ise sevinçle karşıladı."

"Benim görüşüme göre, seçim sonuçlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri, emeklilerin ekonomik taleplerinin göz ardı edilmesi ve özellikle emeklilere karşı küçümseyici tavırların sergilenmesidir. Üstelik, her ürüne ardı ardına zam yapılırken ve iktidar tarafından yeterince denetlenmeyen marketlerin etkisi de büyük oldu. Bunun yanı sıra, parti teşkilatlarının özellikle iktidar kanadının masa başında siyaset yapmaları, halka inmemeleri, sokakta görünmemeleri, yöneticilerin aşırı özgüvenli davranışları ve gösterişli yaşamları da etkili oldu."

"Mevcut yerel yöneticilerinin etrafını saran menfaat gruplarının doyumsuz ve rahatsız edici talepleri de önemli bir etken. Çünkü bu menfaat grupları, sınırları olmayan ve kolayca taviz verebilen yapıya sahiptirler."

"'Bize oy verirseniz hizmet gelir, yoksa hizmet falan gelmez' gibi bir yaklaşım toplumda olumsuz bir tepkiyle karşılandı. Seçmen, herkese eşit davranma anlayışını aradı. İktidar mensupları, devletin tüm imkanlarıyla seçim sürecine müdahale etti. Eşit olmayan bir seçim yaşandı. Ancak halk, her zamanki gibi görevini yerine getirdi ve ezilen, görmezden gelinen, hor görülen veya hakkı engellenenlerin haklarını sandıkta savundu."

"Aslında muhalefetin başarısı sadece kendi çabalarına bağlı değil. İktidar partilerinin katkısı da unutulmamalı. Henüz bir yıl dolmadan yapılan genel seçimlerde, iktidarın vaat ettiği mülakat kaldırma, faiz indirme, enflasyon düşürme, liyakati öne çıkarma gibi sözlerin hiçbiri tutulmadı."

"Özetle; kibir, gurur, tepeden bakma, hor görme, dışlama ve boş vaatler kaybetti; tevazu, alçak gönüllülük ve birleştiricilik kazandı."

Muhabir: Ersen Berk Çelik