Takımın böyle transferlere çok ihtiyacı vardı... İki transfer aynı anda bitti Takımın böyle transferlere çok ihtiyacı vardı... İki transfer aynı anda bitti

İzmir Haber -İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında, içinde yolcuların bulunduğu bir tur teknesinde meydana gelen yangın anları, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Pazar günü Sığacık açıklarında gerçekleşen olayda, yaklaşık 40 yolcu canlarını denize atarak kurtardı.

Yangının neden çıktığı henüz belirlenemese de, tur teknesinin mutfak bölümünde alevler hızla yayıldı. Panik içindeki yolcular, çevredeki diğer tekne sahiplerinin yardımıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. Erkek yolcular, teknenin mürettebatıyla birlikte alevleri kontrol altına alarak yangını söndürmeyi başardı. Yangın sırasında tekne sahibi, mürettebat ve erkek yolcuların çabalarıyla soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

Ancak olayın devamında, teknenin kadın yolcuları denizde bırakarak kıyıya çekildiği iddiası ortaya çıktı. 33 haftalık hamile B.T. isimli bir kadın, kaptanın kendisiyle birlikte kadın yolcuları denizde bırakarak 40 dakika boyunca yardım beklediğini ileri sürdü. Yardım çağrıları çevredeki bir tekne sahibi sayesinde karşılandı ve kadın yolcu, bebeğinin ve kendi sağlığı için hastaneye götürüldü. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen B.T., tekne sahibine karşı şikayetçi oldu.

Olay anları, çevredeki diğer teknelerde bulunan bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde yer aldı. Yangına müdahale edilirken ve yolcular denizde beklerken çekilen görüntülerde, yaşanan panik ve kurtarma çabaları net bir şekilde görülebiliyor.

Ayrıca, olayın ardından yapılan açıklamada, tekne içinde ve yolcuların kişisel eşyalarında maddi hasar meydana geldiği bildirildi. İHA

Mustafa Çağlayan: O dönem belediyeyi yönetenler cesaret gösterip, yapmadılar Mustafa Çağlayan: O dönem belediyeyi yönetenler cesaret gösterip, yapmadılar

Karabük'te okuma seferberliği Karabük'te okuma seferberliği

Çaresiz kadın polise sığındı Çaresiz kadın polise sığındı

Eşini ve üvey oğlunu bıçaklayarak öldüren şahıs, cezaevinde kendini astı! Eşini ve üvey oğlunu bıçaklayarak öldüren şahıs, cezaevinde kendini astı!

Editör: Virda Şahin