Murat Yangun'un  öldüren zanlı adliye'de; İşte korkunç olayın detayları
Murat Yangun'un öldüren zanlı adliye'de; İşte korkunç olayın detayları
İçeriği Görüntüle

Tüm BelSen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş, son günlerde belediye başkanlarına yönelik art arda düzenlenen gözaltı ve tutuklama operasyonlarına yazılı bir açıklamayla sert tepki gösterdi.

Sefertaş, açıklamasında, “Her yeni güne hangi demokrasi ihlaliyle, hangi hukuksuzlukla uyanacağımızı bilemez hale geldik. Dün akşam İzmir’de yaşanan hukuksuz tutuklamaların ardından bu sabah Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarının gözaltına alındığını öğrendik. Halkın iradesine yönelik bu sistematik saldırılar kaygı vericidir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin’in sabah saatlerinde gözaltına alınmasının hukukla hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Sefertaş, “Ev adresleri, görev yerleri belli olan seçilmiş belediye başkanlarının sabah baskınlarıyla gözaltına alınması, iktidarın yargıyı bir sopa gibi kullanarak muhalefeti sindirmeye çalıştığını gösteriyor” dedi.

İzmir’de önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra aralarında TümBelSen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Şükriye Yavuz’un da bulunduğu birçok kişinin tutuklanmasına da değinen Sefertaş, “Bu tutuklamalar ve gözaltılar, halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyen iktidarın siyasi operasyonlarından başka bir şey değildir” diye konuştu.

Sefertaş, “Yargının intikam aracı haline getirilerek demokratik siyasete müdahale edilmesini kabul etmiyoruz. Emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesini sürdüreceğiz” diyerek, gözaltına alınan belediye başkanlarının ve belediye emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamasını, “Halkın seçtiği yöneticileri görevden almak, halk iradesini yok saymaktır. Hukuksuz operasyonlara son verilmeli ve yerel yönetimlerin demokratik işleyişi güvence altına alınmalıdır” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: BÜLTEN