Zonguldak’ta kent merkezindeki bazı alışveriş merkezlerinin gereken hijyen kurallarına uymadıkları ve ambalajda kullandıkları kağıtlar ile paketlemede kullandıkları poşetleri müşteriye verirken bunları yaladıkları parmakları ile bulundukları yerden tutup çektikleri gözlemleniyor. Bu da haklı olarak müşterilerin tepkisini çekiyor.

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

“Kasiyerin yaladığı parmaklarıyla verdiği poşeti ya da tezgâhtarın eline tükürüp sonra tuttuğu ambalaj kağıdıyla sardığı ürünü istemiyoruz” diyen vatandaşlar bu konuda firma sahiplerinin çalışanları uyarması gerektiğini belirttiler.

Bir vatandaş kent merkezindeki bir kuruyemiş ve bakliyat satıcısı olan firmanın kasasında kendisine kasiyerin eline tükürüp kasa altından çektiği poşeti uzattığını bunun da tiksindirici olduğunu belirterek “kimsenin tükürüğünü ellemeye tutmaya meraklı değiliz,  kasiyeri ikaz ettiğimizde firmanın kendilerine parmaklarını ıslatacak aparatı temin etmediğini bu nedenle parmaklarına tükürmek mecburiyetinde kaldığını” söyleyerek işvereni suçladığını söylediler. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu