Ulusal basında yer alan haberlere göre 14 ve 28 Mayıs Seçimleri öncesinde artış gösterene tüketici güveni, seçimlerin ardından kur artışı ve zamlar ile birlikte ciddi bir düşüş yaşadı. Sadece bir ayda yüzde 15,1 oranında düşüş görülürken, üç aylık düşüş yüzde 25,4'e çıktı. Bununla birlikte tüketici güven endeksinde 2003 yılından bu yana ilk defa bu kadar sert bir düşüş görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) birlikteliğiyle ile hazırlanan tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, temmuz ayında 80,1 iken ağustos ayında yüzde 15,1 oranında azalarak 68,0 oldu.

Tüketici güven endeksinde 2003 yılından bu yana ilk defa çok keskin bir düşüş görülürken bu değer son 14 ayın en düşük değeri şeklinde kayıtlara geçti.

14 Mayıs ve 28 Mayıs Seçimleri öncesinde düşük faizler ve gelen zamlar sebebiyle yükselen tüketici güven endeksi, seçimin ardından hükümetin imza attığı ekonomi politikalarıyla birlikte sert bir şekilde geriledi.

Endeks, seçimlerin ardından 23,1 puan gerileyerek 68'e kadar düştü.

Tüketici güveni, mart ayı haricinde 2023 yılının ilk beş ayında sürekli yükselerek 75,6'dan 91,1'e ulaşmıştı. (Haber merkezi)

Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Editör: Murat Barutçu