Bilindiği gibi 6 Aralık 2025 günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda 33 kuruluşun (sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri) oluşturduğu Yurttaş Birlikteliği Platformu tarafından 'Emeklilerin Bütçe Hakkı Mitingi' gerçekleştirildi.
Mitingin ana katılımcıları Tüm Emeklilerin Sendikası, Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu, Emekli Meclisleri Sendikası gibi emekli sendikaları. Birleşik Kamu-İş ve Eğitim Sen sendikaları ve 29 Ekim Kadın Derneği gibi demokratik kitle örgütleri de mitinge destek verdiler. Zonguldaklı ve TTK emeklisi Kazım Ergün’ün başında bulunduğu TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) cephesinden ise söz konusu miting konusunda bir açıklama yapılmadı.
Ancak aynı gün Başkan Kazım Ergün Zonguldak’ta verilen ve büyük ölçüde kendi arkadaşlarının da bulunduğu bir yemeğe davet edildi ve kabul ederek katılım sağladı.
TÜED’in kendi varoluş alanına geren böyle bir miting için Genel Başkan düzeyinde temsil edilip edilmediği açıklamasız kalırken böyle bir durumun aslında derneğin işlevsiz oluşunun bir nedeni olarak yorumlanmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.
