GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TTK’ya yapılacak 2 bin işçi alımı ile ilgili sürecin hızlanması gerektiğini söyledi. Alımlar için tarih verilmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için bir uğraş içerisindeyiz.” dedi.

“SÜRECİN HIZLANMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Demir, konu ile ilgili olarak, “Buradan hükümete önce Özellikle 2 bin işçinin alınacağı ifade edildi ancak şu anda işçi alımıyla ilgili herhangi bir tarih daha koyulmadı. Bununla ilgili sürece hem sendikamız hem Türkiye Taşkömürleri Kurumu takip ediyor.  Sürecin hızlanmasını istiyoruz. Meclis zaten kuruldu ve göreve başlayacaklar. Yeni bakanlar da belirlenecek ve göreve başlayacaklar.” dedi.

“HEM KENTİMİZ İÇİN HEM MADEN İŞÇİLERİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

TTK’da işçi sayısının azaldığını ifade eden Demir, “Alımların kısa sürede gerçekleşmesini bekliyoruz. Bizler ekonomiye can vermek istiyoruz. Yerin altında ki kömürü çıkarıp Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için bir uğraş içerisindeyiz. Ve bunun için işçi alım sürecimiz hala devam etmekte ve kazanımlar için hem kentimiz için hem maden işçileri için çalışmalarımız devam ediyor." Şeklinde konuştu.

Muammer Avcı: Zonguldak -  Filyos arası 16 dakikaya inecek Muammer Avcı: Zonguldak - Filyos arası 16 dakikaya inecek

MADDELERİN GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR!

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ayrıca toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Toplu sözleşme bitmedi, sadece toplu sözleşmede taslağı imzaladık. Onunla ilgili daha 14 tane maddemiz ve 3 tane ek madde görüşmeleri devam ediyor ve görüşmelerimizden her zaman umutluyuz." Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu