Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kozlu Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan aynı zamanda ilçedeki amatör futbol müsabakalarının yükünü çeken Kozlu İlçe Sahası’nda tribün yenileme işi başladı. Çalışmalar kapsamında 32 yıllık tribün yüklenici firma tarafından tamamen yıkıldı. Hafriyatın kaldılırıp zemin düzenlemesinin ardından bin kişi kapasiteli çelik portatif tribünün montajına başlanacak.

Kozlu’da, 1989 yılından bu yana 300 kişi kapasiteli tribünüyle amatör futbola hizmet veren Kozlu İlçe Sahası, 2022-2023 sezonuna yenilenmiş haliyle girecek. 2021 yılında sentetik zemini yenilenen futbol sahasında bu kez tribün yenileme işi başlatıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi kısa bir süre önce gerçekleştirilen tribün yenileme işi kapsamında yüklenici firmaya ait iş makineleri dün itibariyle kontak çalıştırdı. Sabah saatlerinde başlayan ve hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar doğrultusunda 500 kişi kapasiteli tribün ile soyunma odaları tamamıyla yıkıldı. Çalışmalar ortaya çıkan hafriyatın kaldırılmasıyla devam edecek.

Yenileme işine daha sonra 1000 kişilik çelik portatif tribün ve yeşil-beyaz koltukların montajıyla devam edecek. Yeni tribünle birlikte seyirci kapasitesi artırılacağı gibi özellikle kış şartlarında futbolseverlerin daha iyi şartlarda ve sağlıklı bir şekilde maç izlemeleri sağlanacak.

Tribün yenileme çalışmaları sırasında deplasman takım taraftarı da düşünüldü. Kapasiteyi artırma adına bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce mevcut tribünün yanına ek olarak yapılan 200 kişilik portatif tribün, deplasman takım taraftarı için kale arkasına kaydırılacak.

Hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar, belirlenen iş süresi doğrultusunda 2022-2023 sezonuna yetiştirilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi