Profesyonel futbolda birinci transfer ve tescil dönemi için geri sayım başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlediği takvim doğrultusunda, birinci transfer ve tescil dönemi 24 Haziran Pazartesi günü resmen başlayacak. 79 gün sürecek transfer dönemi, 13 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Bu süre içinde Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de mücadele eden kulüpler, boşta olan ya da sözleşmesi devam etse bile bonservisiyle birlikte istediği futbolcuyu alıp kadrolarına dahil edebilecek.

Devre arası transfer dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer dönemi tarihleri ise 13 Ocak 2025 ile 11 Şubat 2025 olarak belirlendi.

Transfer dönemine az bir süre kala gözler 3. Ligde mücadele edecek temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un üzerine çevrildi. Geçen sezonu 33 kişilik futbolcu kadrosuyla kapatan kırmızı-lacivertli takımda, 25 futbolcunun sözleşmesi sona ererken, geri kalan 8’inin protokolü 2025 ve 2026 yılına kadar devam ediyor.

KİRALIK FUTBOLCULAR KULÜPLERİNE DÖNDÜ

Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi biten futbolculardan 11’ini, Kocaelispor, Manisa FK, Karacabey Belediyespor, Menemen FK, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor’dan geçici kiralık yöntemiyle transfer edilen Abdulkadir Dursun (Manisa FK), Fatih Bektaş (Kocaelispor), Serhat Doğukan Taşdemir (Kocaelispor), Mustafa Şengül (Çaykur Rizespor), Osman Burak Destan (Manisa FK), Osman İsmail Koç (Çaykur Rizespor), Ömer Şahbaş (Menemen FK9, Özgür Güler (Karacabey Belediyespor), Yusuf Yıldız (Manisa FK), Yusuf Buğra Koşal (Ankaraspor) oluşturuyor.

14 FUTBOLCUNUN BONSERVİSİ ELİNDE

Kiralık transfer süreçleri biten 11 futbolcu, 2024-2025 sezonunda kariyerlerine kendi kulüplerinde devam edecek.

Söz konusu 11 futbolcunun dışında 1 yıllık sözleşmeleri 30 Haziran 2024 tarihiyle sona erecek Ahmet Çağrı Çolak, Berk Candaş Maraş, Ethem Ercan Pülgir, Fuat Yaman, Gökay Yılmaz Gürez, Hakan Çevik, Kadir Aydın, Mehmet Furkan Yörür, Mehmet Gürkan Öztürk, Murat Erdemir, Ogün Karakaya (kaleci), Okan Deniz, Serhat Ahmetoğlu ve Talha Dursun serbest kalıp bonservisini elinde tutacak.

Zonguldak Kömürspor Kulübü, Kurban bayramının ardından transferde izleyeceği rotayı belirleyip yeni sezon kadrosunu oluşturacak. Kiralık futbolcular kulüplerine döneceği için transferleri çok mümkün gözükmüyor. Bu futbolcular dışında sözleşmeleri sona eren futbolculardan hangileriyle anlaşma yoluna gidileceği ise henüz bilinmiyor.

8 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞME SÜRESİ DEVAM EDİYOR

25 futbolcunun resmi olarak ayrıldığı Kırmızı-Lacivertli ekipte, Mevlüt Çelik, Mümin Uyar, Necmi Çoban, Zeki Furkan Kayalı (kaleci), Niyazi Kılıç, Emirhan Kocasoy, Kaan Kılıç ve Ozan Özşen’in (kaleci) sözleşme süreleri geçerliliğini 2025 ve 2026 yılına kadar koruyor. Sözleşmeleri devam etmesine rağmen ayrılmak isteyen futbolcu olursa, yönetimin belirleyeceği bonservis ücreti karşılığında bonservisi alıp boşa çıkacak.

SPOR SERVİSİ

Fatih Bektaş Kocaelispor'dan ayrıldı, 2. Lige gitti... İşte Fatih'in yeni takımı! Fatih Bektaş Kocaelispor'dan ayrıldı, 2. Lige gitti... İşte Fatih'in yeni takımı!

Editör: Hüseyin EKİNCİ