ENERJİSA dağıtım şirketleri şebeke bakımlarını tamamladı ENERJİSA dağıtım şirketleri şebeke bakımlarını tamamladı

Türkiye'nin öncü enerji dağıtım, perakende satış, e-mobilite ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Onaranlar Kulübü ile iş birliği yaparak kentlerin sokaklarını sanat ve teknolojiyle buluşturdu. İş birliği sonucu, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak trafo binaları, artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla dönüştürüldü. Örnek projelerden biri de İstanbul Ataşehir'deki trafo binasında hayata geçirildi.

Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile Farkındalık Yaratıldı

Enerjisa Enerji'nin hayata geçirdiği trafo dönüşüm projesi, sadece dönüşümü değil aynı zamanda artırılmış gerçeklik deneyimini de içeriyor. Trafo binasında bulunan QR kod ile aktive edilen animasyon, elektrik panosundaki enerji ile canlanan bir robotu izleyicilere sunuyor. Rüzgâr gülü taşıyan bir eliyle yenilenebilir enerjiye dikkat çekerken, diğer eliyle trafonun önündeki ağacı sulayarak çevre duyarlılığına vurgu yapıyor. Bu projede kullanılan bio plastik malzemelerin atıkları ise farklı bir projede geri dönüşüm için depolanıyor, böylece sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm anlayışı pekiştiriliyor.

Baklava da “burger” oldu Baklava da “burger” oldu

750 Saatlik Çalışmanın Ürünü

Toplamda 750 saat süren bu örnek proje ile Enerjisa Enerji, kentsel alanlarda sanat, teknoloji ve çevre duyarlılığını bir araya getirerek farkındalık yaratmayı hedefliyor. Onaranlar Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu projeler, geleceğe yönelik daha iyi yaşam alanları oluşturmak için örnek bir adım olarak öne çıkıyor. İHA

AW005262_01

AW005262_02

Editör: Virda Şahin