Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği bir haftalık denetimlerin bilançosu açıklandı. Binlerce aracın kontrol edildiği uygulamalarda hız ihlali ilk sırada yer aldı. Trafik kurallarına uymadığı belirlenen 913 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 130 araç trafikten men edildi.
Bir haftada 7 bin 936 araç ve sürücü denetlendi
Düzce'de trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda 6 bin 548 araç, 730 motosiklet ve 658 okul servisi kontrol edildi.
Toplam 7 bin 936 araç ve sürücünün denetlendiği çalışmalarda, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik işlem yapıldı.
299 sürücü hız sınırını aştı
Trafik ekiplerinin radar kontrollerinde 299 sürücünün hız sınırını ihlal ettiği tespit edildi.
Denetimlerde emniyet kemeri kullanmayan, kırmızı ışıkta geçen ve seyir halindeyken cep telefonuyla ilgilenen sürücüler de cezadan kaçamadı.
İşte trafik cezalarının dağılımı
Son bir haftada gerçekleştirilen uygulamalarda tespit edilen başlıca trafik ihlalleri şöyle:
|
Trafik ihlali |
Sürücü sayısı |
|
Hız sınırını aşmak |
299 |
|
Kask kullanmamak |
48 |
|
Emniyet kemeri takmamak |
34 |
|
Kırmızı ışık ihlali |
31 |
|
Seyir halinde cep telefonu kullanmak |
17 |
|
Ses ve gürültü ihlali |
12 |
|
Alkollü araç kullanmak |
10 |
|
Abart egzoz kullanmak |
3 |
130 araç trafikten men edildi
Denetimler sonucunda çeşitli trafik kuralı ihlalleri nedeniyle toplam 913 sürücüye cezai işlem uygulandı.
Ayrıca mevzuata aykırı olduğu belirlenen 130 araç trafikten men edildi.
Düzce'de trafik ekiplerinin sürücü ve yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği kontroller devam ediyor.





