TP-Offshore Technology Center tarafından yapılan paylaşımda, Filyos’ta kurulan sağlık merkezinin detaylı tanıtımı yapıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın da yaptığı paylaşımda, Filyos Sağlık Merkezi’nde 62 personel ve 3 doktorla hizmet verdiği belirtilerek;

“Filyos’ta kurduğumuz sağlık merkezimiz, alanında uzman sağlık ekibiyle Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi personeli ve bölge halkı için 7 gün 24 saat kesintisiz acil sağlık hizmeti sunuyor” denildi.

Paylaşımda bir açıklamada bulunan Filyos Sağlık Merkezi Koordinatörü Kaan Kurtuluş;

“1 Nisan 2022 tarihinde hizmete başlamıştır. Toplam 62 Personel ve 3 doktoruyla birlikte, sağlık merkezinde 7/24 esasına uygun olarak, Sakarya Gaz Sahası Projesi ve çevre iller, çevre köylere hizmet vermektedir” dedi.

Filyos Sağlık Merkezi Hekimlerinden Dr. Gökhan Yılmaz da şunları söyledi:

Filyos Sağlık Merkezi olarak, Sakarya Gaz Sahası çalışanlarına ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.

Hekim, ebe, hemşire, paramedik, ATT ve diğer sağlık çalışanları aktif olarak bulunmaktadır. Bugüne kadar toplam 1600 vakaya hizmet verdik. Bunların yaklaşık 300 tanesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızdır.

Bünyemizde bulunan ambulans servisi sayesinde yaklaşık 300 hastamıza hizmet verdik. Bunların 23 tanesi iller arası nakildir. Aynı zamanda kurumumuz, 112 sağlık birimiyle koordine bir şekilde çalışmaktadır. 112’nin tarafımıza yönlendirdiği 500 hastaya hizmet vermiştir.

Sağlık merkezinde 4 tane müşahede yatağı, 1 tane acil servis bölgesi bulunmaktadır. Kurumumuza başvuran bugüne kadar miyokard infarktüsü, taşikardik bozukluğu olan hastalarımız, anafilaksisi olan hastalarımız hizmet almıştır.  Bunların ilk ve acil yardımı yapılmış; daha sonra bu hastalarımız ileri merkezlere sevk edilmiştir.

İlk ve acil müdahalesini her türlü hastanın rahatça yapabiliriz. İlk müdahalesini yaptıktan sonra da gerekli merkezlere yönlendirebiliriz.

Kurumumuz bölgemizin vatandaşlarına bir teminattır. Aktif olarak görevimizi yapmaktayız.”

Filyos Sağlık Merkezi uzman kadrosuyla, kesintisiz hizmet vererek bölge insanının güvencesi olmaya devam ediyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu