AK Parti'nin meclise sunduğu torba kanun teklifinde Kur Korumalı Mevduat'ta, Hazine desteği uygulamasının Merkez Bankası'na devri öngörüldü. Sunulan torba kanun teklifinde KKM uygulaması ile ilgili olarak usul ve esasların belirlenmesi yetkisinin de Merkez Bankası'na devredilmesi teklifi yer aldı.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait depodaki boya varili patladı: 2’si ağır 3 yaralı Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait depodaki boya varili patladı: 2’si ağır 3 yaralı

Ulusal basında yer alan haberlere göre AK Parti, memur maaşlarında artış öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. 17 maddelik teklifte emeklilerin maaşlarında yapılacak artışla ilgili düzenleme bulunmadı. Teklifte, memur maaş artış oranlarının yanı sıra deprem zararlarının karşılanması için ek vergiler yanında kOVİD-19 sürecinde kesilen cezaların iptali de yer aldı.

Bununla birlikte AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan torba kanun teklifine göre Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) Hazine desteği uygulamasının Merkez Bankası'na devri öngörüldü.

Buna ek olarak, torba kanun teklifinde KKM uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi yetkisinin de Merkez Bankası'na devredilmesi teklifi yer aldı. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu