Zonguldak'ta akaryakıta gelen zammın ardından toplu taşıma ücretlerine de zam yapılacağı beklentisi üzerine DEVA Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş tarafından açıklama yapıldı. Başkan Keleş, akaryakıt zamlarının ardı ardına geldiği bir dönemde toplu taşıma ücretlerinin de artacağına dair öngörülerde bulundu.

Başkan Keleş, dolmuş ve halk otobüsü esnafının büyük zorluklar yaşadığını ve zam yapmaktan mecbur bırakıldığını belirtti. Açıklamasında ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunan Keleş, akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasının esnafın ayakta kalmaya çalıştığı bir ortamda ekstra zorluklara neden olduğunu ifade etti.

Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi

Keleş, açıklamalarında şunları söyledi:

"Ülkemizin ekonomi yönetiminin berbat olduğu bir dönemdeyiz ve her ay yaklaşık yüzde 10'lara varan zam oranları gündeme geliyor. Bu duruma ek olarak otomotiv ve toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafların ciddi zorluklarla karşılaştığını gözlemliyoruz. Akaryakıt fiyatları sürekli artıyor, mazot 37 TL'ye ulaştı ve bu durum esnaflarımızı zorluyor. Öngörülemeyen bir tabloyla karşı karşıyayız. Akaryakıt fiyatlarının ne zaman değişeceği belli olmadığı için esnaflar zor durumda kalıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, yan sanayi ve ham madde maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle esnafımızın zam yapmasını mecbur bırakıyor. Bu esnaf arkadaşlarımıza kolaylık diliyorum."

Başkan Keleş'in açıklamaları, ekonomik koşulların ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın toplu taşıma ücretlerine olan etkisine dikkat çekiyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Fatih-Keleş2

Editör: Murat Barutçu