Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Devrek Belediyespor’un taraftar grubu, deprem arasının ardından 1926 Polatlı Belediyespor’la oynanacak ilk maçta depremzede çocuklar yararına oyuncak projesi başlattı.

“Çocuklar gülsün diye” sloganını taşıyan proje kapsamında, 5 Mart Pazar günü saat 14.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşmaya gelen tüm herkesten yanlarında oyuncak getirmeleri istendi. Maç öncesi oyuncak toplama kutusunda toplanacak oyuncaklar, daha sonra depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere deprem bölgesine götürülecek.

Devrek Belediyesporlu taraftarlar, depremzede çocukların yaralarını sarmak için böyle bir proje düzenlediklerini, tüm Devrek halkı ve futbolseverlerin projeye katılacağına inandıklarını belirtti.

Projeye dair yapılan açıklamada, “Oyuncak projesiyle depremzede çocuklarımıza bir nebze olsun moral olacağımızı düşünüyoruz. Pazar günü maça gelecek futbolseverler bu mutluluğun bir parçası olabilir. Tek isteğimiz maça gelen kim olursa olsun yanında oyuncak getirmesi. Toplanacak oyuncaklar deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak” denildi.

Tribünlerin tıklım tıklım dolu olmasının beklendiği maçta, ayrıca depremden etkilenen illerin plakaları skorborda yansıdığında hep bir ağızdan ilgili şehrin adı anılacak. Ayrıca atılan her gol sonrası “Türkiye’m” tezahüratında bulunulacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ