Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) heyeti, 9 Ağustos Cumartesi günü Zonguldak’ta gazetecilerle bir araya geldi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 13.00’te başlayan buluşmada, yeni medya ve iletişim modelleri, gazetecilerin sorunları ve hukuki hakları ile sendikal haklar ve kolektif mücadele konuları ele alındı.
Toplantıya, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş başkanlık etti. Heyette ayrıca TGS Akademi Direktörü Orhan Şener, hukuk departmanından Av. Beste Dönmez Gedek ve Örgütlenme Uzmanı İlyas Coşkun yer aldı.
Etkinlikte gazetecilerin yaşadığı güncel sorunlar ve çözüm yolları tartışılırken, hukuki süreçler ve mesleki dayanışmanın önemi vurgulandı. Katılımcılar, mesleğin geleceğine dair görüş ve önerilerini paylaştı.



