Zonguldak 2022-2023 futbol sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun en gözde şehirlerinden biri oldu. Organizasyon ve turnuva başarısıyla diğer şehirler arasında öne çıkan Zonguldak’a, TFF tarafından kısa aralıklarla 4’üncü kez Türkiye Futbol Şampiyonası verildi.

Turnuva ve şampiyona organizasyonu yönünden artık tercih edilen şehirlerin başında gelen Zonguldak, 6-9 Temmuz tarihleri arasında U15 Türkiye Şampiyonası ikinci kademe müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Futbol şehri Zonguldak’ta, Nisan ayından bu tarafa U16 yaş kategorisinde birinci ve ikinci kademe, U17 yaş kategorisinde birinci kademe müsabakaları hiçbir aksaklık ve problem yaşanmadan oynanmıştı.

Dört dörtlük geçen organizasyonlar üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, Zonguldak’a bu kez U15 Türkiye Şampiyonası organizasyonu verdi.

6 Temmuz Perşembe günü başlayıp 9 Temmuz Pazar günü sona erecek şampiyonada, İstanbul, Bursa, Tekirdağ ve Kocaeli’yi temsilen 6 takım mücadele edecek. Söz konusu illeri, Dolaboya (İstanbul), Bağlarbaşı (İstanbul), Dikkaldırım (Bursa), Orhangazi FK (Bursa),  Çorlu Belediyespor (Tekirdağ) ve Gebzespor (Kocaeli) temsil edecek.

  • GRUP BİRİNCİLERİ FİNALE YÜKSELECEK

Birinci kademe müsabakalarının diğer etapları Afyonkarahisar, Amasya ve Erzincan’da oynanacak. Afyonkarahisar grubunda Ankara’dan Yaşamkent ile Alkula Gençlik, İzmir’den Güzeltepe Gençlikspor, Aydın’dan Kuşadası Küçükadaspor, Antalya’dan Hurma ve Gençlik, Eskişehir’den Odunpazarı yer aldı.

Amasya grup merkezi Samsun Atakum, Samsun Kadıköy, Yozgat Sorgun Belediyespor, Kayseri Erkilet Spor’dan oluşurken, Erzincan grup merkezini 1461 Trabzon, Erzurum İl Özel İdare, Muş Yurdum Gençlik ve Spor, Mardin Derik 47 Spor oluşturdu.

4 grup merkezinde 20 takımın katılım sağlayacağı ikinci kademe müsabakaları neticesinde gruplarını birinci olan 4 takım, Türkiye şampiyonunun belli olacağı 4’lü final grubuna yükselecek.

Terakkispor sezonu dayanışma gecesiyle kapattı... Yeni sezonda büyük hedeflerle görüşmek üzere Terakkispor sezonu dayanışma gecesiyle kapattı... Yeni sezonda büyük hedeflerle görüşmek üzere

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Zonguldak’ın son dönemde TFF nezdinde büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Bu sezon Nisan’dan bu yana 3 farklı Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Üç organizasyon da çok güzel geçti. Hiçbir aksaklık, problem yaşamadık. Kulüpler şehrimizden büyük memnuniyetle ayrıldı. 4’üncü şampiyona organizasyonu, 6 Temmuz’da U15 yaş kategorisinde gerçekleşecek. Tüm hazırlıklarımız tamam. Bu şampiyona organizasyonunu da aynı güzellikte tamamlayacağız” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ