Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) Zonguldak’a bir şampiyona organizasyonu daha. TFF Amatör İşler Kurulu, 22 Haziran’da başlayacak olan U17 Türkiye Futbol Şampiyonası birinci kademe maçlarının bir ayağının Zonguldak’ta oynanmasını kararlaştırdı. Bu şampiyonayla birlikte Zonguldak, 27 Nisan’dan bu tarafa üst üstte 3’üncü şampiyona organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Futbol şehri Zonguldak’ta, bu sezon 27-30 Nisan tarihleri arasında U16 Türkiye Şampiyonası birinci kademe, 16-21 Mayıs tarihleri arasında U16 Türkiye Şampiyonası ikinci kademe müsabakaları oynanmıştı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliği’nin koordinatörlüğünde hiçbir problem ve aksaklığın yaşanmadığı şampiyona organizasyonu sırasında kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan son derece memnun kalan misafir kulüp temsilcileri, Zonguldak’ı “şampiyona şehri” olarak ilan etti.

Kulüplerin övgüyle bahsettiği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu nezdinde de dikkat çeken bu organizasyon başarısı, grup merkezi tercih aşamasında Zonguldak’ı, Türkiye’de ilk 5 şehir arasına soktu.

Öyle ki TFF, U17 Türkiye Şampiyonası’nda birinci kademe müsabakalarına ev sahipliği yapacak 20 grup merkezini belirlediği sırada Zonguldak’ı yine es geçmedi.

Doğanın eşsiz güzelliği arasında konumlanan Fener sahasındaki maçlarla misafir takımlara farklı bir keyif sunan Zonguldak, 22-25 Haziran tarihleri arasında birinci kademe müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Bu şampiyonayla birlikte Zonguldak, 27 Nisan-25 Haziran tarihleri arasında üç farklı Türkiye Şampiyonası heyecanı yaşamış olacak.

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun en büyük arzusu, 2022-2023 sezonuna özel olmak kaydıyla U17 yaş kategorisi finallerine ev sahipliği yapmak. ASKF Başkanı Kemal Demir, 17 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonunun belli olacağı finali Zonguldak’ta oynatmak için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) nezdinde girişimlerini sürdürüyor.

Öte taraftan, 22 Haziran’da başlayacak U17 Türkiye Şampiyonası’nda, birinci kademe müsabakalarının Zonguldak ayağında mücadele edecek takımlar belli oldu.

4 gün sürecek müsabakalar, İstanbul’dan Yeniköyspor ile Pendik Güllübağlarspor, Bartın Gençlerbirliği, Sakarya Karasu, Karabük 5000 Evler ve Düzce Gümüşovaspor’un katılımıyla oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

üçü

Editör: Hüseyin EKİNCİ