Türkiye'de artan maliyetler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) lokantasında da yansımaya başladı. Daha önce 1 TL'den satılan karton bardak çayın fiyatı, yüzde 100'lük bir zamla 2 TL'ye yükseldi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, maliyetlerin artmasına ve tüketici fiyatlarının yükselmesine neden olurken, bu etkiler TBMM lokantasını da vurdu. TBMM milletvekillerinin tercih ettiği lokantada, ürün fiyatlarına rağmen birçok ürün hala oldukça uygun fiyatlarla sunuluyor. Ancak, karton bardak çayın fiyatında gerçekleşen yüzde 100'lük zam dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Zam sonucu, TBMM'de çay ihtiyacını gidermek isteyenler artık bardak başına 2 TL ödemek zorunda kalacaklar. Bu fiyat artışının nedeni olarak, genel maliyetlerdeki artış ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisi gösteriliyor.

TBMM'nin lokantasının müdavimlerine göre, en uygun fiyatlı seçeneklerden biri olan "Vişneli Tayfır" menüsü, sadece 15 TL ile sunuluyor. Bununla birlikte, kuzu şiş gibi menülerdeki fiyatlar da dikkat çekici bir şekilde yüksek. Özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar için, TBMM lokantasındaki fiyat politikaları gündemdeki bir konu olarak kalmaya devam ediyor.

Öte yandan, vatandaş ise en ucuz çayı, çay ocaklarında içiyor. Buralarda dahi çayı 5 liradan içen vatandaşlar, milletvekillerinden çok daha az maaş almalarına rağmen, daha fazla para ödemek zorunda kalıyorlar. /Haber Merkezi

Aracıyla seyir halindeyken kalp krizi geçiren eski tarım il müdürü hayatını kaybetti Aracıyla seyir halindeyken kalp krizi geçiren eski tarım il müdürü hayatını kaybetti

Önce “Trabzonsporlu musun?” diye sordu… 9 Yaşındaki çocuğa biber gazı sıktı! Önce “Trabzonsporlu musun?” diye sordu… 9 Yaşındaki çocuğa biber gazı sıktı!

Polis memurundan insanlık dersi! Polis memurundan insanlık dersi!

İncivez ve Asma’da Operasyonu İncivez ve Asma’da Operasyonu

Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor

Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum! Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum!

Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu! Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu!

1 Kiloluk paket 810 gram çıktı 1 Kiloluk paket 810 gram çıktı

related-posts id="54237" color="bg-primary"][/related-posts]

Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın

Hareket halindeki otomobilden atladı Hareket halindeki otomobilden atladı

Editör: Murat Barutçu