23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) özel bir oturum düzenlendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de katıldığı oturumda, 6. sınıf öğrencisi ÇaycumaAysima Arslan Meclis Başkanlığı koltuğuna oturarak gündemi yönetti.

Kurtulmuş: "Sizler Geleceğin Değerli Milletvekillerisiniz"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, oturumu açarken yaptığı konuşmada, çocukları "geleceğin değerli milletvekilleri" olarak selamladı. Kurtulmuş, Meclis'in çocuklara ev sahipliği yapmaktan duyduğu onuru dile getirerek, "Neşenizle, gelecek umutlarınızla Meclisimize şeref verdiniz." dedi.

İstiklal Marşı Okundu, Milli Mücadele Anlatıldı

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kurtulmuş, bir konuşma yaparak TBMM'nin Milli Mücadele'yi vererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran bir meclis olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, TBMM'nin milli iradenin tecelligahı olma özelliğiyle öne çıktığını ve devlet kuran ender meclislerden biri olduğunu kaydetti.

Çocuklardan Geleceğe Milletvekilleri Bekleniyor

Kurtulmuş, konuşmasında "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir." düsturuna atıfta bulunarak, aralarından birçok çocuğun gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğine inandığını söyledi.

Aysima Arslan Meclis Başkanlığı Koltuğunda

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çocuk Özel Oturumu Başkanlık Divanı için seçim yapılmasını teklif etti. Milletvekili sıralarında oturan çocukların oylamasına sunulan önerge, "hayır" oyu veren çocuklar sayesinde esprili bir atmosfere yol açtı. Kurtulmuş, önergenin oy çokluğuyla kabul edildiğini söyledi.

Kabul edilen önerge doğrultusunda Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. Başkanlık Divanı'ndaki kâtip üye koltuklarına ise 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ile Mehmet Ömür Bakan oturdu.

Aysima Arslan: "Milli Egemenliğin Bayramı Kutlu Olsun!"

Kayıkçılar’ın altyapı sorunları çözülüyor Kayıkçılar’ın altyapı sorunları çözülüyor

Aysima Arslan, Meclis Başkanlığı koltuğunda yaptığı konuşmada bu anlamlı günün tüm millet ve insanlık için iyiliklere, esenliklere ve güzelliklere vesile olması dileğinde bulundu. Arslan, 23 Nisan'ın TBMM'nin açılışıyla birlikte egemenliğin millete verildiği mutlu bir gün olduğunu vurgulayarak, "O günlerde Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin nice zorluklarla nasıl da kahramanca mücadele ettiğini ve hangi güç durumlara göğüs gererek bize bu aziz vatanı ve milli irademizin sembolü TBMM'yi emanet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Bugün milli egemenliğin bayramıdır, kutlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek oturum sona erdi.

{6 B086 A9 C 6463 40 A A 981 A B48 E11 A850 B B}.00 01 31 17. Still003

{6 B086 A9 C 6463 40 A A 981 A B48 E11 A850 B B}.00 00 41 16. Still001

{6 B086 A9 C 6463 40 A A 981 A B48 E11 A850 B B}.00 01 23 06. Still002

Kaynak: Haber merkezi & İHA