Düzce’de Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Konuralp Pilavı” yapma yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yarışmacılar, Osmanlı saray mutfağına özgü Konuralp pirinciyle hazırlanan etli ve nohutlu pilavları jüri üyelerinin beğenisine sundu.

ALTIN ÖDÜL SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışmada hazırlanan pilavlar; sunum, lezzet ve görünüş kriterlerine göre değerlendirildi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda Sevil Tığ birinci, Lehiza Sönmez ikinci, Arife Yüksel ise üçüncü oldu.

Jandarmadan pazarda KADES bilgilendirmesi
Jandarmadan pazarda KADES bilgilendirmesi
İçeriği Görüntüle

Dereceye giren yarışmacılara katılım belgelerinin yanı sıra çeyrek ve gram altın hediye edildi.

“GÜMÜŞ TAKIMLARLA SUNUM YAPTIM”

Hazırladığı “kasaba pilavı” ile birincilik elde eden Sevil Tığ, tarihi lezzeti geleneksel yöntemlerle hazırladığını söyledi.

Tığ, “Etli suya sarma olarak yapılan, bol tereyağlı ve kemik suyuyla hazırlanan bir pilav yaptık. Tarihe yakışır olsun diye gümüş takımlarla sunum yaptım” dedi.

KOMŞUSUNUN TEŞVİKİYLE DERECEYE GİRDİ

Yarışmaya komşusunun teşvikiyle katılan ve üçüncü olan Arife Yüksel ise ilk kez böyle bir yarışmaya katıldığını belirterek büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Yüksel, bölgeye özgü pilavı yapmayı bilmediğini ancak komşusunun cesaretlendirmesiyle yarışmaya katıldığını söyledi.

“DERECE ALAMADIM AMA ARKADAŞIM KAZANDI”

Arife Yüksel’i yarışmaya yönlendiren komşusu İlknur Erciyas Özcan da yarışmada derece alamadığını ancak arkadaşının başarısıyla gurur duyduğunu belirtti.

Etkinlik sonunda yarışmacılar ve davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA