https://tetglobal.com/tank-konteyner-depolama/ diğer bir deyişle tanker depolama hizmeti kapsamında konteynerler, içerdikleri kimyasal maddelerin özelliği göz önünde bulundurularak sınıflandırılır ve güvenli bir depolama hizmeti sunulur. Standartlara uygun şekilde sınıflandırılmayan kimyasal maddelerin, tehlikeli reaksiyonlara girmesi, buna bağlı olarak yangına ve patlamaya neden olması riski vardır. Tank konteyner ve intermodal lojistik hizmetleri sunan TET Global, sektörünün lider isimleri arasında yer alır. TET Global sınıflandırma işlemini Malzeme Güvenlik Bilgi Formları’nda yer alan bilgilere doğrultusunda gerçekleştirir. Tank konteyner depolama ve https://tetglobal.com/intermodal-tasimacilik/ hizmetlerinin yanı sıra gıda ürünleri taşımacılığı başta olmak üzere çok çeşitli çözümler sunar.

Kahve ve Pirinç Paketleme Makineleri Kahve ve Pirinç Paketleme Makineleri

Amerika Birleşik Devletleri Kimyasal Güvenlik Kurulu’nun hazırladığı rapora göre; kimyasal maddelerin neden olduğu kazaların %46’sının nedeni uygun olmayan depolama koşullarıdır.    “Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik” kapsamında hazırlanmış olan Malzeme Güvenlik Bilgi Formlarının içerisinde; kimyasal maddelerin bileşenleri, içerikleri, toksikoloji, ekolojik ve taşımacılık bilgileri ile maddenin yapısına ilişkin çok detaylı bilgiler bulunur. Söz konusu tüm bilgilerin analiz edilmesinden sonra kimyasal madde taşımacılığında kullanılan konteynerler en uygun şekilde sınıflandırılabilmektedir. Bu süreç tank konteyner depolama hizmetinin en önemli adımı olarak kabul edilir.

ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı kapsamında tankların gövdeleriyle donanım elemanları hizmete alınmadan önce olduğu gibi sonrasında da her 5 yılda bir muayeneden geçirilmelidir. Yasalarla belirlenmiş olan depolama standartlarına uyan TET Global isteğe bağlı olarak tehlikeli madde taşıyan konteynerleri  2.5 ve 5 yıllık testlere tabi tutar. Tank konteyner depolama hizmeti kapsamında; ekipman kontrolü, değişimi ve onarımı hizmetleri sunar. Böylece konteynerlerin mümkün olduğunca uzun süreler boyunca güvenli bir şekilde depolanması için gereksinim duyulan koşullar sağlanır.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından 1968 yılında yürülüğe alınan Avrupa Antlaşması yani ADR kapsamında; kara yoluyla taşınan tehlikeli kimyasal maddelerin paketlenmesi ve işaretlenmesi, tehlikeli madde taşımacılığı yapan araçların yapımında kullanılması gereken malzemeler ve araçların operasyon kapsamının tanımlanması gibi teknik düzenlemeler gerçekleştirilmektedir.

ADR yani Avrupa Antlaşması’nın amacı, tehlikeli kimyasal maddelerin taşınması sırasında çevre sağlığını ve güvenliğini eksiksiz bir şekilde korumayı sağlamaktır. Bu kapsamda, tehlikeli madde taşımacılığı hizmeti veren firmalar operasyonlarını ADR kurallarına uygun olarak yürütme yükümlülüğüne sahiptir.

TET Global Gıda Ürünleri Taşımacılığındaki Deneyimi İle Öne Çıkıyor

Gıda ürünleri taşımacılığı lojistik sektörü kapsamındaki en önemli hizmetlerden biridir. Gıda ürünleri taşımacılığının en önemli adımı ise ısı kontrolüdür. TET Global, ISO tank konteynerleriyle gıda kimyasallarını yapılarında herhangi bir bozulma olmaksızın taşınmasını sağlar. Buna ek olarak gıda ürünleri taşımacılığında kullanılan araçlar, ürün tipine uygun ısıda yıkama ve arıtma işlemlerine tabi tutulması gerekir. TET Global bütünleşik gıda lojistiği ve kimyasal tanker yıkama hizmetiyle sektörünün değişen ve gelişen ihtiyaçlarını üst düzey kaliteyle karşılar. Türkiye ve Avrupa’daki tüm noktalar arasında gıda ürünleri lojistiği faaliyetleri, Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi’nin belirlediği SQAS sürdürülebilir emniyet ve kalite standartlarına uygun olacak şekilde gerçekleştirilir.

TET Global’in geniş filosunda günlük ortalama 10 bin ton likit kimyasal taşıma kapasitesine sahip olan 300’den fazla araç bulunur. Türkiye ve Avrupa genelinde likit kimyasal taşıma ve konteyner taşımacığı konusunda dünya üzerindeki tüm noktalar arasında gıda lojistiği hizmetleri gerçekleştirir. Isı kontrollü Food Grade ISO konteynerlerin tamamı 316L paslanmaz çelik kromdan meydana gelir. Food Grade ISO konteynerleri, gıda ürünleri lojistiği hizmetlerinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

TET Global’in pompa ve kompresör donanımına sahip olan izolasyonlu kara tankerleri üç ila beş bölümden oluşur. Aynı zamanda tek seferde altı farklı kimyasal maddeyi taşıyabilir. Tankerler dişli, loblu ve elektrikli olduğu gibi 15.000 ila 25.000 ton arası yükleme kapasitesine sahiptir. Tank konteynerler ise 20.000 ila 33.500 litre arası yükleme olanağı sunar.

TET Global tamamı mobil iletişim sistemleriyle donatılmış olan araçlarıyla iş ortaklarına, gıda lojistiği sürecinin tüm aşamalarını birebir izleme imkanı sunar. Alanında uzman, SRC 5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Belgesi’ne sahip ve deneyimli sürücü kadrosuyla iş sağlığı ve güvenliği yönetiminde İngiliz Standartlar Enstitüsü’nün OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sistemi kriterleri doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirir.

ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı çerçevesinde gerçekleştirilen lojistik faaliyetler kapsamında taşıması yapılan kimyasal maddeler, olası tüm hasarlara ve kayıplara karşı kapsamlı bir şekilde koruma altına alır. Trafiğe ya da hırsızlığa bağlı olarak yaşanması olası maddi kayıplara karşı yapılan kasko sigortalarına ek olarak kaskonun ihtiyari mali mesuliyetini artıran Hasar Fazlası Sözleşmesi yapılır. Ayrıca TET Global Nakliye Sigortasıyla taşınan üründe yaşanabilecek olası hasırların ve kayıpların telafi edilmesi amaçlanır. T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı ile ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı ile belirlenen yaşsalar çerçevesinde lojistik çalışmalarını sürdürür.

Editör: Muhammet