Zonguldak kent merkezinde yaşanan ağaç kesim olayı siyaset ve çevre gündemine bomba gibi düştü. İddiaya göre, hukuki süreçlerin mutlak butlan ardından kurulan yeni siyasi partinin il ve ilçe binasının tabelası yol üzerinden rahatça görülebilsin diye binanın ön kısmında, yol kenarında bulunan ağaçlar kesilerek budandı.
"Gezi’de Eylem Yapanlar Tabela İçin Ağaç Kesti"
Ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar ile çevre sakinleri duruma sert tepki gösterdi. Çevre duyarlılığı konusunda geçmişte meydanlara inen kesimlerin bu tutumunu çifte standart olarak nitelendiren tepkili vatandaşlar şu ifadeleri kullandı."Gezi Parkı sürecinde ve çevre olaylarında en ön saflarda ağaç haklarını savunan zihniyet, iş kendi siyasi tabelalarının görünmesine gelince yol kenarındaki canlı ağaçları kestirmekten çekinmedi. Bu tutum kabul edilemez bir çelişkidir."
Kamuoyundan ve Çevrecilerden Açıklama Bekleniyor
Kentin en işlek güzergahlarından birinde meydana gelen kesim olayının yetkili kurumların izni dahilinde yapılıp yapılmadığı merak konusu olurken, doğaseverler ve kent sakinleri belediye ile ilgili kurumları göreve davet etti. Söz konusu parti yetkililerinden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kanalizasyon borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Kanalizasyon borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Sertaç Özdemir