Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda piyasaya arz edilmesi yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e göre, bu ürünler artık en fazla 500 gramlık ambalajlarda satılabilecek.

Düzenlemenin amacı, tüketicileri taklit ve tağşişten korumak ve ürünlerin raf ömrü boyunca belirli bir mikroorganizma sayısını korumasını sağlamak.

Büyük Ambalajlara Veda

Yeni tebliğe göre, 500 gramdan fazla ambalajlarda satılan fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtlar sadece 500 gramlık veya daha küçük ambalajlarda satılabilecek.

Raf ömürlerine de sınırlama

Tebliğle ayrıca, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olması da öngörülüyor. Bu sayede, tüketicilerin daha güvenli ve kaliteli ürünlere ulaşması sağlanacak.

Yetkililerden Uyarı

Ormancılara satış ve pazarlama eğitimi verildi Ormancılara satış ve pazarlama eğitimi verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, yeni tebliğin taklit ve tağşişi önlemede önemli bir rol oynayacağını ve tüketicilerin daha güvenli ve kaliteli ürünlere ulaşmasını sağlayacağını vurguladı. Yetkililer, tebliğe uymayan firmalara karşı yasal işlem yapılacağını da hatırlattı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu