Düzce'de trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik denetimlerin bir haftalık bilançosu açıklandı. Polis ve jandarma ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği kontrollerde 1.264 sürücüye idari para cezası uygulanırken, 209 aracın trafiğe çıkmasına izin verilmedi.
18 BİN ARAÇ DENETİMDEN GEÇTİ
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, son bir haftada kent genelinde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.
Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan uygulamalarda otomobil, motosiklet ve servis araçlarının da aralarında bulunduğu toplam 18 bin araç denetlendi.
KURALLARA UYMAYAN 1.264 SÜRÜCÜYE CEZA
Denetimlerde trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 1.264 sürücüye idari para cezası kesildi.
Kontroller sonucunda mevzuata aykırılıkları tespit edilen 209 araç ise trafikten men edildi.
KIRMIZI IŞIK, HIZ VE CEP TELEFONU İHLALLERİ KONTROL EDİLDİ
Ekipler, sürücülerin özellikle can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren davranışlarına yönelik incelemelerde bulundu.
Denetimlerde ehliyetsiz araç kullanımı, emniyet kemeri takılmaması, kırmızı ışık ihlali ve hız sınırlarına uyulmaması gibi konular üzerinde duruldu.
Ayrıca direksiyon başında cep telefonu kullanımı, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmemesi, araçların aydınlatma sistemleri ve mevzuata aykırı teknik değişiklikler de kontrol edildi.
TRAFİKTE DENETİMLER SÜRÜYOR
Düzce'de polis ve jandarma ekiplerinin trafik kazalarının önlenmesi ve sürücülerin kurallara uyumunun artırılması amacıyla yürüttüğü denetimler devam ediyor.




