Öz Orman-İş Sendikası Zonguldak Bölge Başkanlığı Kadro Buluşması toplantısı ve Zonguldak Bölge Başkanlığı açılış töreni gerçekleştirildi.

Memurlar Lokalinde düzenlenen Kadro Buluşması programına; Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, AK Parti 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Zonguldak Bölge Başkanı Levent Işıktaş, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar,  İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı,  Hak-İş Şube Başkanı Nihat Oruç, Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ile yetkililer katıldı.

Genç yaşta ani veda… Yasin’in ölümü bir ilçeyi yıktı! Genç yaşta ani veda… Yasin’in ölümü bir ilçeyi yıktı!

IŞIKTAŞ: “SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA GEÇMEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan Öz Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Levent Işıktaş, “Toplumdaki değişim isteğini öngörebilen en iyi şekilde okuyan ve toplumsal talepleri yerine getiren Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere çalışanlarımızın gelecek endişelerini ortadan kaldırmak amacı ile çalışmalarda bulunarak Bakanlarımız, Orman Genel müdürlüğümüz ve katkısı olan herkese en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Ülkemiz için hepimiz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Ülkemiz kazandığı sürece hep beraber işçi, memur ve tüm Türkiye nüfusu kazanacak diyorum.  Bu amaçla gerçekten o geçici, süreli işçi kadrosundan sürekli işçi kadrosuna geçmede emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

BAYRAKTAR: “ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar; “Toplumdaki değişim isteklerini öngörebilen, en iyi şekilde okuyan ve toplumsal gayretleri en iyi yerine getiren sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere çalışanlarımızın gelecek endişesini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarda bulunarak Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz ve katkısı olan herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye Yüzyılında görev bilincimizi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Ülke bizim hepimiz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Geçici, süreli işçi kadrosundan sürekli işçi kadrosuna geçmede emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.”

ÇAĞLAYAN: “EMEĞİNİZE GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİN”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan da yaptığı konuşmada; “Sayın Başkan temsil ettiğiniz kuruma aslında en çok yakışan bir ildesiniz. Emeğin, emekçinin, kömürün, ormanın, doğalgazın, enerjinin başkentine sizler de hoş geldiniz. Müthiş bir enerji, müthiş bir coşku. Ben kadronuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizlerin çalışmalarınız, neler yaptığınız biliyoruz. Emeğiniz büyük, emeğinize gölge düşürülmesine sizler müsaade etmeyin. Bizler de müsaade etmeyeceğiz. Yanan ormanlarda, aslında bizim ciğerlerimizde neler yaptıklarınızı tüm Türkiye gibi bizler de gördük. Allah sizlerden razı olsun. O yanan yerlerin sizlerin emeğini nasıl heba edilmesini istediklerini biz görüyoruz. Yanan yerlere ticari amaçla işler yapıldığını söyleyenleri biliyoruz. Sizler bunlara hiçbir zaman müsaade etmediniz, etmeyeceksiniz de ve kadronuz hayırlı olsun.” diye konuştu.

ASLAN: “VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRDİK”

2007 yılından bu yana bekledikleri kadronun nihayet 2023 yılında istedikleri şekilde sonlandığını söyleyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Öz Orman iş Sendikası olarak bu güne kadar söylediğimiz, verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Öz orman iş Sendikasını diğerlerinden ayıran en büyük özellik diğerlerinin konuştuğu, öz orman işin icraat yaptığıdır. Orman işçilerimizin çektiği çileyi yakından gören, alınan ücretlerle 12 ay gibi bir zamanı getiremeyen işçilerimiz nihayet istediği sürede artık maaşlarını alabilecekler. Orman işçilerinin emeklerinin ve fedakarlıklarının farkındayız. Türkiye’de verilen kadro mücadelesinde orman ve tigem çalışanlarının taleplerini tam manasıyla karşılayan tek sendikayız. Orman işçileri önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Ormanların korunması, doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması ve çevrenin korunmasında orman işçilerinin özverili çalışmaları büyük bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, onların haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam edeceğiz. Emeğin ve ekmeğin ilinde emeğin kıymetini bilenlerin arasında olmaktan onur duydum. Kadrolar tamam, sözleşmeler ne olacak sorusunu soracaksınız. Bende sizlere hiç bir hak kaybı olmadan gelecek ay maaşlarınızı zamlı alacağınızı, üyesi olmadıkları halde yetki krizi çıkarma gayretinde olanların işçimizi huzursuz etmelerine izin vermeyeceğiz.”

Konuşmaların ardından Öz Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Levent Işıktaş, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’a hediye takdim etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_0341IMG_0349IMG_0331DSC_0082

Editör: Seçkin