Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek 3 takımın belli olacağı Play-Off final grubunda son 90 dakika. A ve B grubunda ilk ayak maçları geçen hafta oynanan final grubunda, rövanş karşılaşmalarına 26 Mart Pazar günü Fener ve Gökçebey sahaları ev sahipliği yapacak. Maçlar neticesinde ikili averajda üstün olan iki takım, şampiyon unvanla Süper Amatör Lige yükselecek.

A grubunda Üzülmezspor ile Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. Fener sahasındaki karşılaşmanın başlama saati 15.00.

90 dakika mücadelesini tecrübeli il hakemi Hakan Aydın yönetecek. Aydın’ın yardımcılıklarını, Emre Yılmaz ile Ferhat Korum yapacak.

İki takım arasında geçen hafta Çaycuma’da oynanan ilk ayak maçını, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği 4-0 kazanmıştı. Çaycuma ekibi, rövanş maçı öncesi 4 farklı üstünlüğün avantajına sahip.

B grubundaki maçta ise, Gökçebeyspor ile Beycuma Cezaavispor, 0-0’ın rövanşında karşılaşacak. Gökçebey sahasındaki karşılaşmanın başlama saati 14.00.

Karşılaşmayı yine tecrübeli il hakemlerinden Tayfun Kurnaz yönetecek. Kurnaz’ın triosunu, Sinan Günaydın ile Deniz Kardaş oluşturuyor.

Beraberlik halinde 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatmaya gidecek karşılaşmada skor eşitliği bu sürede de bozulmazsa, şampiyonu seri penaltı atışları belirleyecek.

Finalin ikinci ayak maçlarıyla birlikte A ve B grubunda şampiyon unvan kazanan takımlar, 2023-2024 Süper Amatör Lig sezonunda mücadele etmeye hak kazanacak.

Süper Amatör Lige yükselecek 3’üncü takım, grup finallerinde kaybeden takımlar arasında yine çift maç eleme usulü oynanacak ekstra final maçıyla belli olacak. Ekstra final karşılaşmalarının tarihi 2 ve 9 Nisan olarak belirlendi.

Play-Off final ikinci ayak maçlarının programı şöyle:

26 MART PAZAR

Saat 15.00 Fener sahası: Üzülmezspor-Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği (Hakan Aydın, Emre Yılmaz, Ferhat Korum)

Saat 14.00 Gökçebey sahası: Gökçebeyspor-Beycuma Cezaevispor (Tayfun Kurnaz, Sinan Günaydın, Deniz Kardaş)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ