Bu sezon 28 takımın katılımıyla oynanan Birinci Amatör Küme’de, Merkez, Ereğli ve Çaycuma gruplarında normal sezon sona erdi.

Merkez grubunda ilk 3, Ereğli ve Çaycuma gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 7 takım, Süper Amatör Lige yükselecek 3 takımın belli olacağı Play-Off’a kaldı. Play-Off’ta mücadele edecek 8’inci takım, Ereğli grubu üçüncüsü ile Çaycuma grubu üçüncü arasında oynanacak yükselme maçıyla belli olacak.

11 takımlı Merkez grubunda 55 puanla lider Beycuma Cezaevispor ile 44 puanla ikinci Üzülmezspor ve 42 puanla üçüncü Karaelmasspor isimlerini Play-Off’a yazdırdı.

10 takımdan oluşan Ereğli grubunda 43 puanla lider unvana sahip Gülüç Belediyespor ile 40 puanla ikinci sırada yer alan Zonguldak Ereğlispor Play-Off’taki yerleri aldı.

8 takımın mücadele ettiği Çaycuma grubunu 37 puanla lider bitiren Gökçebeyspor ile 35 puanla ikinci sırada bulunan Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Play-Off biletini alan takımlar oldu.

Play-Off’a yükselecek 8’inci takımı, Çaycuma grubu 3’üncüsü Kayıkçılar Gençlerbirliği ile Ereğli grubu 3’üncüsü Ortacıspor arasında oynanacak yükselme maçıyla belli olacak.

3’üncüler arasındaki yükselme maçının ardından tamamen şekillenecek Play-Off 4’erli 2 gruba ayrılacak.

Çift maç eleme usulünün uygulanacağı Play-Off sonunda, 3 takım Süper Amatör Lige yükselecek.

PLAY-OFF GRUBU

Beycuma Cezaevispor

Üzülmezspor

Karaelmasspor

Gülüç Belediyespor

Zonguldak Ereğlispor

Gökçebeyspor

Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği

Kayıkçılar Gençlerbirliği ya da Ortacıspor

7 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Birinci Amatör Küme’de 28 takımdan 7’si küme düşme üzüntüsü yaşadı. Merkez grubunda Gökelspor, Cumayanı Gençlikspor, İnağzıspor, Ereğli grubunda Neyren Gökçelerspor, Ereğli Karadenizspor, Çaycuma grubunda Nebioğlu Gençlikspor ve Veliköyüspor İkinci Amatör Küme’ye düştü.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ