Süper Amatör Ligde 16’ncı hafta karşılaşmalarının 5’i bugün oynandı. Çaycuma, Çatalağzı, Fener ve Ereğli Beyçayırı’ndaki maçlarda 4 takım galip gelirken, bir maç berabere sona erdi.

Günün kazanan takımlarını Gelikspor, Mavi Şimşekspor, Kilimli Belediyespor ve Alaplı Belediyespor oluşturdu. Galip takımların 3’ü deplasmanda, 1’i kendi evinde kazandı.

Deplasmanda 3 puan sevinci yaşayan takımlardan Gelikspor, Çaycumaspor’u 3-0’lık net skorla geçti. Yine deplasmanda kazanan bir başka takım Alaplı Belediyespor oldu. Zirve yarışı veren sarı-mavili takımı, düşme hattındaki Perşembe Belediyespor’u 4-0’la geçti.

Lig ikinci Kilimli Belediyespor, Fener sahasında konuk olduğu son sıradaki Elvanpazarcıkspor’u 9-0 farklı mağlup etti.

İç sahanın kazanan tek takımı Mavi Şimşekspor’du. Evinde sezon başından bu yana 7 maçtır yenilmeyen Şimşekler, Yenimahallespor’u 3-0’lık net skorla geçerek seriyi 8 maça çıkardı.

Cumartesi mesaisinde tek maç berabere sonuçlandı. Ereğli Çiğdemlispor ile Çaydeğirmenispor arasındaki 90 dakika, karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

16’ncı haftaya 29 Ocak Pazar (yarın) tek maçla devam edilecek. Çaycuma sentetik sahadaki maçta, Filyos Sefercikspor ile İhsaniyespor kozlarını paylaşacak.

LİDERİN RENGİ DEĞİŞTİ

Günün maçlarıyla birlikte liderlik bir kez daha yer değiştirdi. 35 puanla lider Akınspor’un BAY geçtiği haftayı fırsata çeviren ikinci sıradaki Kilimli Belediyespor, Elvanpazarcıkspor galibiyetiyle puanını 37’ye çıkararak 5 hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi.

Sıralamadaki değişiklik bununla kalmadı. Haftaya 3’üncü sırada giren Alaplı Belediyespor 36 puana ulaşarak puantajın ikinci sırasına yerleşti. BAY haftasında iki basamak gerileyen Akınspor, haftayı 3’üncü sırada kapattı.

1’er puan farkla sıralanan ilk 3’ün ardından 33 puanla Mavi Şimşekspor ile 26 puanla Gelikspor geliyor. 

Bu takımların peşinde 22’şer puana sahip Çaydeğirmeni Belediyespor ile Çaycumaspor 6 ve 7’nci sırada yer alırken, bir maçı eksik İhsaniyespor 20 puanla 8’inci, Ereğli Çiğdemlispor 16 puanla 9’uncu, bir maçı eksik Filyos Sefercikspor 13 puanla 10’uncu sırada bulunuyor.

Yine 13 puanla 11’inci Perşembe Belediyespor ile 9 puanla 12’nci Yenimahallespor ve 4 puanla son sıradaki Elvanpazarcıkspor düşme hattını oluşturuyor.

TOPLU SONUÇLAR

Çaycumaspor-Gelikspor: 0-3

Mavi Şimşekspor-Ereğli Yenimahallespor: 3-0

Elvanpazarcıkspor-Kilimli Belediyespor: 0-9

Perşembe Belediyespor-Alaplı Belediyespor: 0-4

Ereğli Çiğdemlispor-Çaydeğirmeni Belediyespor: 1-1

29 OCAK PAZAR

Saat 14.30 Çaycuma sentetik saha: Filyos Sefercikspor-İhsaniyespor

HAFTANIN MAÇLARI

İhsaniyespor-Ereğli Çiğdemlispor

Çaydeğirmeni Belediyespor-Çaycumaspor

Akınspor-Perşembe Belediyespor

Alaplı Belediyespor-Elvanpazarcıkspor

Kilimli Belediyespor-Mavi Şimşekspor

Yenimahallespor-Filyos Sefercikspor

Gelikspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

pebse

Editör: Hüseyin EKİNCİ