Süper Amatör Ligde, 10 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 sezonunun sonuna gelindi. 12 takımlı ligde, son hafta maçları 6 ve 7 Nisan tarihlerinde oynanacak. Ligden düşmesi kesinleşen İhsaniyespor ile Çaycuma Gençlerbirliği, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maça çıkmayacak.

Son hafta karşılaşmaları öncesi müthiş bir şampiyonluk yarışı yaşanıyor. 17’nci haftada puanları eşitleyen iki zirve takımı Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor, 5 haftadır kayıp vermeden ilerledikleri ligde son haftaya puan puana girdi. İlk yarıda 0-0, ikinci yarıda 1-1 berabere kaldıkları için ikili averajları da eşit olan iki ilçe takımı arasındaki şampiyonluk yarışında ipi kimin göğüsleyeceği merak ediliyor.

Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2 Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2

Puan puana takımlardan Devrek Belediyespor, son hafta ligden çekilen Çaycuma Gençlerbirliği’yle karşılaşacağı için oynamadan 3-0 hükmen galip sayılacak. Kırmızı-Beyazlı takımın puanını otomatikman 51’e çıkaracak.

Kilimli Belediyespor ise son hafta maçında, 44 puana sahip olan ve Play-Off’u garantileyen 3’üncü sıradaki Ereğli Yenimahallespor’un konuğu olacak. Sarı-Siyahlı takım için büyük önem arz eden 90 dakika mücadelesi, 7 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak.

PUAN PUANA BİTERSE...

Kilimli Belediyespor, Yenimahalle deplasmanında galip geldiği takdirde puanını 51’e çıkaracak. Böylelikle zirvedeki yarış yine puan puana bir hal alacak. Eşit puanlı iki takım arasındaki ikili averajda eşit olduğundan şampiyonluk düğümünü 14 Nisan Pazar günü oynanacak ekstra maç belirleyecek. Bilindiği üzere amatör futbol liglerinde statü gereği genel gol averajı uygulamasının bir hükmü yok.

TARAFSIZ SAHADA TEK MAÇ ELEME USULÜ

Tarafsız bir sahada tek maç üzerinden oynanacak ekstra 90 dakikada nihai sonuç alınacak. Dolayısıyla maçın normal süresinin berabere bitmesi halinde, 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Eşitlik uzatmalarda da bozulmazsa, şampiyonu seri penaltı atışları belirleyecek.

Ekstra maçın galibi 2023-2024 sezonu Süper Amatör Lig şampiyonu olarak adını yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yazdıracak. Kaybeden takım ise Bölgesel Amatör Lig şansını Play-Off’a taşıyacak.

Mevcut puan tablosunda Ereğli Yenimahallespor, Gelikspor ve Mavi Şimşekspor Play-Off’a yükseldi. Gelikspor, yönetimin aldığı karar doğrultusunda Play-Off’a katılmayacağından dolayı eşleşeceği rakibi direkt finale yükselecek.

Süper Amatör Ligde son haftanın maç programı şöyle:

6 NİSAN CUMARTESİ

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Akınspor-Gökçebeyspor

Saat 14.00 Gelik sahası: Gelikspor-Kdz. Ereğli Çiğdemlispor

Saat 14.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Mavi Şimşekspor-Çaycumaspor

7 NİSAN PAZAR

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Stadı: Yenimahallespor-Kilimli Belediyespor

İhsaniyespor-Beycuma Cezaevispor: 0-3 (Hükmen)

Devrek Belediyespor-Çaycuma Gençlerbirliği: 3-0 (Hükmen)

SPOR SERVİSİ

Süpüüürd

Editör: Hüseyin EKİNCİ