Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonunun son 4 haftasına girildi. 12 takımın mücadele ettiği ligde, 4 maç sonra şampiyonluğa ulaşan takım, doğrudan yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

19’uncu haftasına girilen Süper Amatör Ligde mevcut puan tablosunda müthiş bir yarış yaşanıyor. İki ilçe takımı Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor haftaya 39’ar puanla girdi. Son iki haftayı puan puana geride bırakan iki takım arasında oynanan maçlarda gol averajları da eşit. Bilindiği üzere ilk yarıda Kilimli’de oynanan maç 0-0, ikinci yarıda Devrek’te oynanan rövanş ise 1-1 sona ermişti.

İki takım arasındaki bu eşitlik sezon sonuna kadar devam ederse, şampiyon takımı tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü oynanacak ekstra maç belirleyecek. Nihai sonucun alınacağı bu maçı kazanan takım, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak. Şimdilik olasılıklar arasında yer alan bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği son 4 hafta belirleyecek.

Devrek Belediyespor’un son 4 maçı, Gökçebeyspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Beycuma Cezaevispor ve Çaycuma Gençlerbirliği’yle. Kilimli Belediyespor ise son 4 maçını İhsaniyespor, Gelikspor, Ereğli Akınspor ve Ereğli Yenimahallespor’la oynayacak.

İŞTE GENEL PUANTAJDA PUANLARI EŞİT OLAN TAKIMLARLA İLGİLİ ESASLAR

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki ise...

1-Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.

2- Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarında ki müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz)

3- Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

4- Bütün bu şartlara rağmen iki takımın arasında eşitliğin devam etmesi halinde genel puantajdaki gol averajına bakılmaksızın, takımlara tek maç eleme usulüne göre bir maç yaptırılır, kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

GELİKSPOR’UN GÖZÜ ŞAMPİYONLUKTA

Puan puana sıralanan iki takımın ardından gelen Gelikspor 37 puana sahip. Mavi-Beyazlı takımın direkt şampiyon olma ihtimali de yüksek. Gelik ekibi, son 4 haftayı Çaycumaspor, Kilimli Belediyespor, Gökçebeyspor ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor maçlarıyla tamamlayacak.

19’UNCU HAFTA MAÇLARI OYNANACAK

Öte taraftan, 19’uncu hafta maçlarıyla devam edilecek Süper Amatör Ligde, bu hafta yine çok önemli maçlar var. 9-10 Mart tarihlerinde Ereğli Beyçayırı, Çatalağzı, Gökçebey, Kilimli ve Çaycuma’da oynanacak maçların programı açıklandı.

Futbol Tertip Komitesi tarafından hazırlanan program dahilinde, Cumartesi günü, Ereğli Yenimahallespor-Çaycuma Gençlerbirliği, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Beycuma Cezaevispor, Mavi Şimşekspor-Ereğli Akınspor maçları oynanacak.

Pazar mesaisinde ise, Gökçebeyspor-Devrek Belediyespor, Kilimli Belediyespor-İhsaniyespor ve Çaycumaspor-Gelikspor karşı karşıya gelecek.

Bu maçlarla birlikte yeniden şekil alacak puantajdaki sıralama değişkenlik gösterebilir. Özellikle son iki haftadır yarışı puan puana götüren Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor’un ne yapacağı merak konusu.

19’UNCU HAFTANIN MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE:

9 MART CUMARTESİ

Saat 14.15 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Yenimahallespor-Çaycuma Gençlerbirliği

Saat 16.30 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Beycuma Cezaevispor

Saat 14.30 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Mavi Şimşekspor-Ereğli Akınspor

10 MART PAZAR

Saat 14.00 Gökçebey sahası: Gökçebeyspor-Devrek Belediyespor

Saat 14.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Kilimli Belediyespor-İhsaniyespor

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Gelikspor

SPOR SERVİSİ

Drna

Editör: Hüseyin EKİNCİ