Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonu tamamlandı. 30 Eylül 2023 tarihinde başlayan ve 22 hafta süren lig maratonunda ilginç bir şampiyonluk yarışı yaşandı. 17’nci haftada puan puana gelen Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor üst üstte 6 hafta hiç kaybetmeyince, ligi 51’er puanla tamamladı. Eşit puana sahip iki takım, statü gereği kevvetli bir ihtimalle 13 Nisan Cumartesi günü Kozlu sahasında şampiyonluk maçında karşı karşıya gelecek.

Son haftaya 48’er puanla giren Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor, kapanış haftasında da kayıp vermedi. Devrek Belediyespor ligden çekilen Çaycuma Gençlerbirliği’yle karşılaştığı için oynamadan 3-0 hükmen galip ilan edildi ve puanını doğrudan 51’e çıkardı.

Bu sırada yakın takipçi Kilimli Belediyespor, bugün Ereğli deplasmanında Play-Off’u garantileyen Yenimahallespor’un konuğu oldu. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda C klasman yardımcı hakemi Emir Kılıçarslan’ın düdük çaldığı karşılaşma, Kilimli Belediyespor’un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Sarı-Siyahlı takım, 4’üncü dakika Mertcan Gökmen, 21’inci dakika Caner Gökçek ve 85’inci dakikada Berkan Akdeniz’in golleriyle galibiyete ulaştı. Ev sahibi Yenimahallespor’un tek sayısını 74’üncü dakikada penaltıdan Mustafa Gürbüz kaydetti. Bu galibiyet üzerine Kilimli ekibi, Devrek Belediyespor’la puanını eşitledi.

İKİLİ AVERAJLARI DA EŞİT

Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli! Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli!

Zirve ortağı iki takımın puanlarının yanı sıra ikili averajları da eşit. İlk yarıda 0-0 biten karşılaşmanın rövanşı, karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı. Amatör ligde puan ve ikili averaj eşitliği halinde genel gol averajı uygulaması geçerli olmadığından dolayı iki takım statü gereği ekstra final maçında karşı karşıya gelecek. Final maçı, yüksek bir ihtimalle tarafsız olarak görülen Kozlu sahasında 13 Nisan Cumartesi günü oynanacak.

TEK MAÇLA NİHAİ SONUÇ ALINACAK

Tek maç eleme sistemine göre oynanacak maçta nihai sonuç alınacak. Dolayısıyla normal sürenin berabere bitmesi halinde 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresi devreye girecek. Eşitlik uzatmada da bozulmazsa, 2023-2024 sezonu şampiyonunu seri penaltı atışları belirleyecek.

Şampiyon takım, direkt olarak yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ