Sezonun son haftasına girilen Süper Amatör Ligde, düşme potasında büyük çekişme yaşanıyor. İhsaniyespor ile Çaycuma Gençlerbirliği’nin küme düştüğü ligde, düşecek 3’üncü takım 6 Nisan Cumartesi günü belli olacak.

Mevcut puan tablosunda 23’er puanla sıralanan Beycuma Cezaevispor ile Gökçebeyspor’un yanı sıra 25 puana sahip Kdz. Ereğli Çiğdemlispor’un küme düşme riski var.

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Söz konusu bu takımlardan Beycuma Cezaevispor ligden çekilen İhsaniyespor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alıp puanını 26’ya çıkaracak. Bu sırada Gökçebeyspor, Ereğli Beyçayırı deplasmanında hiçbir iddiası olmayan Ereğli Akınspor karşısında galibiyet arayacak. Kdz. Ereğli Çiğdemlispor ise 3 puan sınavını, Gelik deplasmanında Play-Off’u garantileyen Gelikspor’a karşı verecek.

PEKİ HANGİ TAKIM DÜŞER? İŞTE OLASILIKLAR

Kdz. Ereğli Çiğdemlispor, Gelikspor’u yener, Beycuma Cezaevispor ile Gökçebeyspor sezonu puan puana bitirirse, küme düşen takım Beycuma Cezaevispor olacak.

Beycuma Cezaevispor ile Gökçebeyspor puan puana olsa dahi, Kdz. Ereğli Çiğdemlispor Gelikspor’a mağlup olursa, bu sefer Kdz. Ereğli Çiğdemlispor küme düşecek.

Hükmen kazanacak Beycuma Cezaevispor’un yanı sıra Gökçebeyspor galip gelir, Kdz. Ereğli Çiğdemlispor berabere kalırsa, 3 takım puanını 26’ya çıkaracak. 3 takımın puan puana gelmesi halinde 3’lü averaj sistemine göre yapılacak puanlamada Beycuma Cezaevispor en zayıf halka olup bir alt lige gerileyecek.

Mevcut puantaj tablosuna göre, Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor, Kdz. Ereğli Çiğdemlispor ve Çaycumaspor’un ligi 26’şar puanla bitirme ihtimali var.

Böyle bir durum oluşur ise, 4’lü averaj sisteminde takımların kendi arasında oynayacağı maçlar üzerinden oluşturulacak puan durumuna göre, yine en geride kalan Beycuma Cezaevispor küme düşecek.

6 NİSAN CUMARTESİ

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Akınspor-Gökçebeyspor

Saat 14.00 Gelik sahası: Gelikspor-Kdz. Ereğli Çiğdemlispor

Saat 14.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Mavi Şimşekspor-Çaycumaspor

7 NİSAN PAZAR

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Stadı: Yenimahallespor-Kilimli Belediyespor

İhsaniyespor-Beycuma Cezaevispor: 0-3 (Hükmen)

Devrek Belediyespor-Çaycuma Gençlerbirliği: 3-0 (Hükmen)

SPOR SERVİSİ

Süpüüürd

Editör: Hüseyin EKİNCİ