Süper Amatör Ligde 5’inci hafta tamamlandı. Cumartesi-Pazar maçlarında fileler toplam 26 kez havalandı. Yenimahallespor 10-0’lık İhsaniyespor galibiyetiyle haftanın en farklı galibiyetini aldı.

Gollü haftada Yenimahallespor, Gökçebeyspor, Mavi Şimşekspor, Çaycumaspor ve Kilimli Belediyespor galibiyet sevinci yaşadı. Başladığı gibi biten Ereğli Akınspor-Gelikspor karşılaşması, haftanın berabere sona eren tek 90 dakikası oldu.

5’inci hafta sonunda puantaj tablosu ilk 6 ve son 6 şeklinde ikiye ayrıldı. Haftaya lider unvanla giren Devrek Belediyespor, kendisi gibi 10 puana sahip Mavi Şimşekspor’a 2-0 yenilince unvanını rakibine devretti. İki farklı galibiyet neticesinde 13 puana ulaşan Mavi Şimşekspor ligin yeni lideri oldu.

Yeni liderin ardından 12’şer puanla Kilimli Belediyespor ile Çaycumaspor geliyor. Kilimli Belediyespor haftayı Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’u 2-1 yenerek kapattı. Çaycumaspor da kendi evinde Beycuma Cezaevispor’u 3-1 mağlup etti. Bu iki takım, üsteki takımların puan kaybettiği haftada puantaj sıçraması yaptı.

Sahasında Gelikspor’la golsüz berabere kalan zirve takımı Gelikspor, iki önemli puan bırakınca sıralamada geriye düştü. 11 puanla sahip Ereğli ekibi, 4’üncü basamakta yer alıyor. 10’ar puanlı iki takım Devrek Belediyespor ile Gelikspor, puantajın 5 ve 6’ncı basamağını oluşturdu.

Puan puana denilebilecek bir sıralamaya ile birbirlerini deyim yerindeyse nefes nefese takip eden ilk 6 böyle şekillendi.

6’ncı basamaktan sonra gelen 6 takım, puan tablosunu son 6 şeklinde oluşturdu. Bu bölümde 6’şar puanlı iki takım Yenimahallespor ile Gökçebeyspor 7 ve 8’inci sırada yer aldı. 3 puanlı tek takım Beycuma Cezaevispor puantajın 9’uncu basamağında yer bulurken, 1’er puana sahip Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Çaycuma Gençlerbirliği ve İhsaniyespor son 3 basamağı aynı zamanda düşme hattını oluşturdu.

TOPLU SONUÇLAR

Ereğli Yenimahallespor-İhsaniyespor: 10-0

Gökçebeyspor-Çaycuma Gençlerbirliği: 5-2

Ereğli Akınspor-Gelikspor: 0-0

Mavi Şimşekspor-Devrek Belediyespor: 2-0

Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak? Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak?

Çaycumaspor-Beycuma Cezaevispor:3-1

Kilimli Belediyespor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor:2-1

6. HAFTANIN MAÇLARI

Devrek Belediyespor-Çaycumaspor

İhsaniyespor-Mavi Şimşekspor

Gelikspor-Ereğli Yenimahallespor

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Gökçebeyspor

Beycuma Cezaevispor-Kilimli Belediyespor

Çaycuma Gençlerbirliği-Ereğli Akınspor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ