Zonguldak’ta, yerel amatör futbol liglerinin başlama tarihi belli oldu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliği’nin ortaklaşa hazırladığı taslak kapsamında, yerel amatörün en üst düzey ligi olan Süper Amatör Lig’in 30 Eylül’de başlatılmasına karar verildi. Son katılım tarihi 9 Eylül, fikstür çekimi ise 16 Eylül olarak belirlenen  Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonu, mevcut takımlar, bir üst ligden düşen, alt ligden gelen olmak üzere toplam 13 takımın katılımıyla oynanacak.  

TAKIMLARDAN 4'Ü YENİ

Süper Amatör Ligde yeni sezon takımlarını Devrek Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Ereğli Akınspor, Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Ereğli Yenimahallespor, Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği oluşturacak. Bu takımlardan 9'u mevcut, 1'i Bölgesel Amatör Ligden düştü, 3'ü Birinci Amatör Küme'den yükseldi.

Devrek Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligden düşen üst lig takımı oldu. Kırmızı-Beyazlı takım, 6 sezon aradan sonra yeniden Süper Amatör Lig mücadelesi verecek.

Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor ve Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Birinci Amatör Küme Play-Off şampiyonları olarak Süper Amatör Lige dahil oldu.

Bu 4 takımın dışındaki Kilimli Belediyespor, Ereğli Akınspor, Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ve Ereğli Yenimahallespor lige kaldıkları yerden devam edecekler.

Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2 Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2

13 takımdan oluştuğu için Süper Amatör Ligde BAY sistemi uygulanacak. Bu sistem doğrultusunda her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek.

BİRİNCİ AMATÖRÜN BAŞLAMA TARİHİ 14 EKİM

Süper Amatör Ligin bir alt kategorisi Birinci Amatör Küme’de, yeni futbol sezonunun başlama tarihi 14 Ekim olarak belirlendi. Son katılım başvurusu 23 Eylül olarak kesinleştirilen ligin grup ve fikstür kura çekimi 30 Eylül’de gerçekleşecek.

Başlama tarihi belli olan ligler arasında U14 ile U16 da var. U14’ün başlama tarihi 22 Ekim, U16’nın başlama tarihi ise 24 Eylül olarak kesinleştirildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ