Süper Amatör Ligde bir hafta daha geride kaldı. Hızlı bir şekilde ilerleyen ligde 4’üncü hafta tamamlanırken, yeniden şekil alan puantaj tablosunda ilginç bir sıralama yaşandı.

12 takımlı ligde 4’üncü hafta maçlarında, Mavi Şimşekspor, Devrek Belediyespor, Ereğli Akınspor, Kilimli Belediyespor, Çaycumaspor ve Gelikspor kazandı. Mavi Şimşek, Akın, Kilimli, Çaycuma ve Gelik deplasmanda galip gelirken, evinde kazanan tek takım Devrek Belediyespor oldu.

4’üncü haftayla birlikte puantaj tablosundaki yarışın iyiden iyiye kızıştığı görülüyor. Devrek Belediyespor, Ereğli Akınspor ve Mavi Şimşekspor 10’ar puanla ilk üç sırayı paylaşıyor. Zirve ortağı takımlar arasındaki sıralamayı averaj belirledi. +13 averaja sahip Devrek ilk sıranın sahibi. +12 averajı bulunan Akınspor ikinci, +5 averajla Mavi Şimşek 3’üncü basamakta yer alıyor.

10’ar puanlı üç takımın ardından 9’ar puanla üç takım geliyor. Gelikspor, Kilimli Belediyespor ve Çaycumaspor, tıpkı zirve ortakları gibi averaj farkıyla sıralandı. Zirvenin 1 puan gerisinde yer alan bu takımlar, sıçrama yapmak için üstteki rakiplerinin hatasını kolluyor.

Puan tablosundaki sıralama ilk 6’dan sonra son 6 olarak şekillenmiş durumda. 7’nci Ereğli Yenimahallespor, 8’inci Gökçebeyspor ve 9’uncu Beycuma Cezaevispor 3’er puanla birbirlerini takip ediyor. Son üç aynı zamanda düşme potasını oluşturan Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Çaycuma Gençlerbirliği ve İhsaniyespor 1’er puanla sıralanıyor.

ZİRVEDE DÜELLO VAR

Ligin 5’inci haftasına 28-29 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlarla devam edilecek. Haftanın maçlarında Ereğli Akınspor-Gelikspor, Mavi Şimşekspor-Devrek Belediyespor, Çaycumaspor-Beycuma Cezaevispor, Kilimli Belediyespor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Gökçebeyspor-Çaycuma Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.

Özellikle 10’ar puanlı takımlardan Mavi Şimşekspor ile Devrek Belediyespor arasındaki karşılaşma ile yine 10 puanlı Ereğli Akınspor ve kendisini 1 puan geriden takip eden Gelikspor arasında oynanacak maç, haftanın en gözde iki maçı olacak. Zonguldak İl Hakem Kurulu, bu iki maça üst düzey hakem ataması gerçekleştirecek.

Mavi Şimşekspor-Devrek Belediyespor maçı Çatalağzı Ümit Saka sahasında, Ereğli Akınspor-Gelikspor maçı da, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak. Bu iki maçın skoru, şüphesiz ki zirvede dengeleri değişmesine neden olacak.

Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor

SPOR SERVİSİ

süper-1süper1-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ