Yazın çantalardan eksik olmaması gerekenler Yazın çantalardan eksik olmaması gerekenler

Sublimasyon kelimesinin anlamı maddenin ısı uygulanarak katı halden sıvı hale geçmeden direkt gaz haline geçmesidir. Sublimasyon baskı sistemi, sublimasyon yazıcıdan sublimasyon transfer kağıdı üzerine sublimasyon mürekkebiyle çıktının sıcaklık ve basınçla baskı yapılacak yüzeye transfer edilmesidir. Diğer baskı yöntemlerine göre sublimasyon baskı daha avantajlıdır. Geleneksel baskı sistemlerine göre maliyeti daha azdır, her ürüne ayrı ayrı kişiselleştirme yapılabilir, yüksek kaliteli baskı sağlar ve baskı yapılan ürünün kullanım ömrü uzundur, baskının yapılış süresi kısadır. Sublimasyon baskı diğer geleneksel baskı yöntemleri gibi kalıp sistemi kullanmaz. Kişiye özel olarak istenilen sayıda baskı imkanı sağlar ekstra kalıp maliyeti oluşturmaz. Ayrıca transfer yapılabilen ürün çeşitliliği açısından geniş bir pencereye sahiptir.

Süblimasyon baskı nasıl yapılır?

Baskısı yapılacak olan fotoğraf bilgisayarda ayarlanır ve içinde sublimasyon mürekkebi bulunan sublimasyon yazıcısından uyumlu transfer kağıtlarına çıktı alınır. Sublimasyon yapılacak olan ürüne baskı yapılacak olan görselin bulunduğu transfer kağıdı yerleştirilip baskı makinesi içerisine konulur.  Transfer baskı makinesinin sıcaklığı sayesinde transfer kağıttaki mürekkep kağıttan ayrılır ve böylelikle ürüne yapışmış olur.

Sublimasyon baskı yapabilmek için bilgisayara, sublimasyon yazıcıya, sublimasyon mürekkebine, transfer kağıdına ve transfer baskı makinesine ihtiyaç vardır. Bu ürünleri Teknofinal’den temin edebilirsiniz.

Sublimasyon Baskı Ürünleri

Sublimasyon tekstil ürünleri tekstil ürünleri, telefon kılıfları, porselen ve seramik ürünleri, kolye, kupa bardak, kahve fincanları, biblolar, çakmak hatta gece lambasına kadar onlarca ürüne baskı yapmamızı sağlayan bir sistemdir. Fakat her ürüne sublimasyon baskı yapılamaz. Sublimasyon baskı yapılabilmesi için ürünün polyester içerikli olması ve yüksek sıcaklılarda bozulmaması gerekmektedir.

Sublimasyon tekstil ürünleri, sublimasyon baskıya polyester kumaşlardan üretilmiş ve baskı yöntemlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış tekstil ürünleridir. Pamuklu kumaşlarda polyester bulunmadığı için mürekkep kumaş içine nüfus etmeyeceğinden pamuk kullanılmaz. Tişört, yastık kılıfı, atkı, şapka, çanta, bebek önlüğü gibi süblime ürünler bu kategoride karşımıza çıkar. Doğum günleri, yıl dönümü, Sevgililer günü, Anneler ve Babalar günü gibi özel günlerde özellikle talep gören ürünlerdendir. Tişört baskısına uygun olan yazıcıdan alınan çıktı pres makinesine yerleştirilir. Yeterli sürenin bitiminde tişört preslenmiş olur.

Sublimasyon telefon kılıfları, baskı sistemine uygun şekilde silikon, 2d, 3d, sert telefon kalıp ve kapaklarının bulunduğu sublimasyon ürünleri kategorisidir. Baskı almak istenilen yere telefon metali ısı bandı yardımıyla bantlanır. Telefon kapağı prese yerleştirilip beklenir süresi bitince alınıp kapak üzerine yapıştırılarak baskı tamamlanır.

Sublimasyon porselen ve seramik ürünler kullanım alanı olarak geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Kupa bardak, tabak, fayans, fincan, kulplu bardaklar bu kategoride en çok tercih edilen ürünlerden bazılarıdır. Örneğin bardağa sublimasyon baskı yapılmak isteniyorsa baskı yapılacak olan görsel bilgisayar ortamında ayarlandıktan sonra transfer kağıda çıktı alınır ve bu kağıt ısı bandı yardımıyla kupaya yapıştırılır. Baskı makinesinde gerekli süre kaldıktan sonra kupa hazır hale gelir.

Tüm bu sublimasyon eşyaları ve sublimasyon baskı ürünleri toptan bir şekilde Teknofinalde bulunur. 

Editör: Muhammet