Zonguldak Kömürspor’da teknik ekibe tecrübeli isim... Lacivert-Kırmızılı takımın Zonguldakspor adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi’nde şimdiki ismiyle Süper Ligde mücadele ettiği yıllarda formasını giyen Abdülkerim Koç, bugün itibariyle teknik ekibe katıldı.

1986-1988 yıllarında Zonguldakspor formasıyla sağ bekte fırtına gibi esen Abdulkerim Koç, kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelmişti. İki yıllık Zonguldakspor serüveninin ardından Zonguldak’la yolları ayrılan Koç, futbol kariyerinin ardından teknik adamlığa soyundu.

Süper Lig ekibi Antalyaspor’da hem A takım, hem de altyapılarda 10 yıl görev yapan tecrübeli teknik adam, ardından Cizrespor, Çankırıspor, Mardinspor ve Ceyhanspor’la 2 ve 3. Lig deneyimleri yaşadı.

En son Cizrespor’da görev yapan 60 yaşındaki deneyim, meslek kariyerine Zonguldak Kömürspor’la devam edecek. Bugün itibariyle lacivert-kırmızılı yönetimle anlaşmaya varan Koç, 33 yıl önce futbolcu olarak ayrıldığı Zonguldak’a bu kez teknik adam olarak geri dönecek.

Zonguldakspor efsaneleri arasında yer alan Abdulkerim Koç’un yıllar sonra takımda görev alacak olması camiada büyük bir heyecan oluşturdu. Teknik anlamda büyük bir deneyime sahip Koç’un yardımcı antrenörlük görevi üstleneceği Zonguldak Kömürspor’da, teknik sorumlu Barış Şeref’le birlikte iyi bir ikili olacağına şüphe yok.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi