Zonguldaklı futbolcu Hurşit Velioğlu, şampiyonluklara adeta abone oldu. 37 yaşındaki savunma oyuncusu, dün Antalya Kepez Belediyespor’da yaşadığı şampiyonlukla birlikte Bölgesel Amatör Ligde 6’ncı şampiyonluğunu elde etti. Bu yönüyle Velioğlu’nun adı “şampiyonkolik” olarak tescillendi.

Futbol kariyerine bu sezon Bölgesel Amatör Lig 4’üncü bölge, 3’üncü grupta mücadele eden Antalya Kepez Belediyespor’da devam eden Hurşit Velioğlu, şampiyonlukla biten bir sezonu daha geride bıraktı. Devre arasında katıldığı Kepez Belediyespor’da ikinci yarıda değişilmez isim olan Hurşit, tüm maçlarda banko görev aldı. Savunmada sigorta görevi gören Zonguldaklı tecrübe, takımıyla birlikte önce grup liderliği başarısı yakaladı. 10 takımın yer aldığı grubu 40 puanla lider tamamlayarak 3. Lige çıkacak takımın belli olacağı Play-Off’a yükselmenin sevincini yaşayan savunma oyuncusu, 20 Nisan’da Sarayönü Belediyespor’la oynanan Play-Off ilk maçında ilk 11’de görev alırken, 90 dakika sonunda 4-1 farklı galip gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu maçın ardından final niteliğindeki maçta Adana 1954 FK ile karşılaşan Antalya ekibi, normal süresi 1-1 biten zorlu mücadeleden penaltı atışları sonucu 5-4 galip ayrılarak, grup birincisi unvanıyla şampiyonluk ipini göğüsledi. Bu maçta da ilk 11’de görev alan Hurşit Velioğlu, 90 dakika üst seviye bir mücadele ortaya koydu.

Grup liderliğinin ardından gelen bölge şampiyonluğuyla TFF 3. Lige adını yazdıran Antalya Kepez Belediyespor’un bu başarısı, Zonguldaklı futbolcuya 6’ncı Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğunu getirdi. Profesyonel futbol kariyerinin ardından 10 yıla yakın süredir Bölgesel Amatör Ligde top koşturan, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan ligin en deneyimli futbolcusu olan Hurşit Velioğlu, daha önce Trabzon Yomraspor, Manisa Turgutluspor, Artvin Hopaspor, Mersin İçel İdmanyurdu, Sakarya Hendekspor’la şampiyonluklar yaşadı.

Başarı dolu kariyerine bir şampiyonluk daha dahil ederek ulaşılması güç bir şampiyonluk sayısına ulaşan Hurşit, bu açıdan bakılacak olursa Bölgesel Amatör Ligde ender futbolcular arasına girdi. Zonguldaklı tecrübe ayrıca 6 şampiyonlukla Bölgesel Amatör Ligde en çok şampiyonluk yaşayan ilk üç futbolcudan biri oldu.

Öte taraftan, sonu mutlu biten sezonun ardından şampiyonluğu doyasıya kutlayan Antalya Kepez Belediyesporlu futbolcular, sevinçlerine ailelerini de ortak etti. Hem sezon, hem de 6’ncı şampiyonluk sevincini bir arada yaşayan Hurşit de, çifte sevincini babası Osman Velioğlu, kayınpederi Muzaffer Karataş, eşi Yeliz ve kızı Hira’yla paylaştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi