Kadın futbolunun Zonguldaklı iki yıldızı Ebru Topçu ile Ece Türkoğlu, A Milli takımdaki performanslarıyla dikkat çekti. Orta sahanın değişilmez isimleri, Arnavutluk’la oynanan özel maçta attıkları gollerle Milli takımı farka taşıdı.

Necla Güngör Kıragası’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Kadın A Milli takım, 28 Haziran'da İstanbul'da başladığı hazırlık kampı çerçevesinde Arnavutluk’la ikinci özel maçını oynadı. Arnavutluk’un Tiran kentindeki Selman Stermasi Stadı’nda oynanan maç, A Milli takımın 4-1 farklı üstünlüğüyle sona erdi.

Hazırlık maçı için 22 kişilik kadro oluşturan Kadın A Milli takımda, Zonguldaklı Ebru Topçu, Ece Türkoğlu ve kaleci Selda Akgöz de yer aldı.

Futbol kariyerini Gaziantep ALG Spor’da sürdüren Ebru ile Amerika’nın Old Dominion Üniversity takımında top koşturan Ece, kulüp takımlarında olduğu gibi Milli takımda da ilk 11’in vazgeçilmez isimleri oldu. Teknik patron Kıragası’nın orta sahada sorumluluk verdiği Zonguldaklı iki yıldız, ikinci yarıda iki dakika arayla attıkları gollerle Milli takımı farka taşıdı.

İlk yarısı golsüz berabere biten maçta Milli takım, 62’nci dakikada Kezbağ Tağ’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Ece Türkoğlu 66’ncı dakikada, Ebru Topçu da 68’nci dakikada Milli takımın iki ve üçüncü golünü kaydetti. A Milli takım adına skoru belirleyen golü, 86’nda dakikada Büşra Kuru kaydetti.

Kadın Milliler, Arnavutluk ile 12 Temmuz’da oynadığı ilk hazırlık maçını 2-1 kazanmış, Ebru Topçu bu maçta 68’inci dakikada penaltıdan galibiyeti getiren golü kaydetmişti.10 numara, Milli takım kariyerinde 100'ün üzerinde maç oynayan ender futbolcular arasında yer alıyor.

DÜNYA KUPASI İÇİN GERİ SAYIM

Hazırlık kampı ve maçlarıyla Eylül ayındaki Dünya Kupası elemeleri hazırlıklarını sürdüren Kadın A Milli takımın performansı memnun edici. Dünya Kupası’nda elemeleri geçip finallere kalmak isteyen Türkiye, Nisan ayında çekilen kurada H grubunda Almanya, Portekiz, Sırbistan, İsrail ve Bulgaristan ile eşleşmişti.

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın birlikte düzenleyeceği 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda 9 grupta 51 ülke yer alıyor. Eleme maçları Eylül 2021 - Eylül 2022 arasında UEFA tarafından belirlenen tarihlerde oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi