BOKSTA, Zonguldak’ın Milli sporcusu Birol Aygün, pandemi sürecine rağmen performansından bir şey kaybetmediğini gösterdi. Aygün, Almanya’da katıldığı Uluslararası Almanya Boks Turnuvası’nda altın madalya kazanarak bir kez daha gururumuz oldu.

Olimpik Erkek Boks Milli takımı, Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota müsabakaları hazırlıkları kapsamında Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Uluslararası Almanya Boks Turnuvası’na katıldı. 6 sporcudan oluşan kadroda yer alan Zonguldaklı Birol Aygün 75 kiloda altın madalya mücadelesi verdi. Kadronun diğer isimleri, İbrahim Kurtay (52 kg), Mizan Aykol (60 kg), Hakan Doğan (63 kg), Mehmet Nadir Ünal (91 kg) ve Muhammed Aydın (+91 kg) şeklinde oluştu.

Turnuva öncesi Muhammet Ali Kolu, Nedim Baba, Mehmet Ali Cıncık antrenörlüğünde sıkı bir hazırlık döneminden geçen Birol Aygün, bu çalışmalarının karşılığını madalya ile aldı. Sıkletinde önemli isimlerle mücadele eden Aygün, finale kadar yükseldiği turnuvayı şampiyon unvanla tamamladı.

Olimpiyatlar öncesi formunun zirvesinde olduğunu gösteren Zonguldaklı boksörün bu başarısı, hem Milli takım düzeyinde, hem de Zonguldak genelinde büyük sevinç yaşattı.

BAŞKAN ALAN'DAN KUTLAMA

Boks sporunun yanı sıra Zonguldak Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan Birol Aygün’ün turnuva şampiyonluğu, Zonguldak Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü’nü de gururlandırdı.

Mesai arkadaşları Milli boksörün sevincine ortak olurken, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Milli boksörden övgüyle bahsetti. Alan, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya’da düzenlenen Uluslararası Turnuva’da Zabıta personelimiz, A Milli Boksörümüz Birol Aygün 75 kiloda turnuva şampiyonu olarak Türk Bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Kendisini can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Boks Milli takımının turnuvadaki başarısı, Almanya’da da ses getirdi. Milli takım kadrosu için, “Süper yetenekli, harika gençler” ifadeleri kullanıldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi